Dünya Anarşistlerinden Kobanê Dayanışması

kobane

Rojava Devrimi biz devrimci anarşistler için her geçen gün büyükmete olan yeni bir dünyanın habercisiydi. Yaşamın yeniden yapılandırıldığı bir deneyim oldu Rojava. Kobenê’yi savunmak da bizim için devrimi yani Rojava’yı savunmaktır.

Kobanê Direnişi başladığından bu yana, uluslararası dayanışmanın önemi bir kez daha sergilendi. Özellikle sınır köylerindeki DAF’lı yoldaşlarımızın bilgilendirmeleri sayesinde, aldığımız bilgileri dünyanın farklı yerlerinden yoldaşlarımızla paylaştık. Paylaştık, çünkü Kobanê’deki direnişin büyümesi ve dünyanın sessizliğini kırmak adına bu sorumluluğun bir parçası da bizlerdik. Bulgaristan Anarşist Federasyonu’undan yoldaşlarımızın söylediği gibi devrimci dayanışma en büyük silahımızdı.

Bu bilgilendirmeler doğrultusunda, İrlanda’dan Katalonya’ya birçok dayanışma eylemi gerçekleştirdi. Ummanita Nova gibi anarşist gazeteler Kobanê Direnişi’ne ön sayfalarında yer verdi. Yunanistan’da yoldaşlarımız Atina ve Selanik sokaklarını hazırladıkları Kobanê afişleriyle donattılar. Farklı örgütlerden yoldaşlarımız, sınır köylerinde bulunan yoldaşlarımızın yanında giderek, Kobanê dayanışmasına bizzat dahil oldular.

Meydan Gazetesi olarak farklı coğrafyalardan ve örgütlerden anarşist yoldaşlarımızdan istediğimiz dayanışma metinlerini siz okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Bu yazı Meydan Gazetesi’nin 22. sayısında yayımlanmıştır. Yazının tam metnine meydangazetesi.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Alıntı, Sokak