Libya devrimini bozguna uğratmanın belirtileri

Libya devrimini bozguna uğratmanın belirtileri

Birkaç saat içinde, BM Güvenlik Konseyi Libya’ya hava bombardımanı yapmaya karar verecek. Fransa bombalamaya başlamak için bu akşam hazır olduğunu beyan etti.

Bu uluslararası kararı (eğer gerçekleşirse) kınıyoruz. Hangi biçimde olursa olsun, Libya’ya yapılacak dışarıdan müdahaleyi kesinlikle reddediyoruz, hele Fransa’nın müdahalesini… Fransa üç hafta öncesine kadar Kaddafi’yle milyarlar değerinde silah anlaşmaları yapıyordu, Kaddafi şimdi o silahlarla Libyalıları öldürüyor.

Libya’yı var olan durumdan daha da beter bir cehenneme çevirecek müdahaleyi kınıyoruz. Bu müdahale aynı zamanda binlerce kadın ve erkeğin ölümüne mal olan devrim kararlılığını Libyalıların elinden alıyor.

Bu müdahale Libyalıların direnişini bölecektir.

Eğer bu operasyonlar “başarılı” olur da Kaddafi ,Saddam Hüseyin gibi düşerse (ya da ölürse), bu Amerikalıların ya da Fransızların bizi özgürleştirdiği anlamına gelir ve eminim ki bunu her dakika başımıza kakarlar.

Bütün bunlara daha sonra nasıl katlanırız? Gelecek nesillere bütün bu can kayıplarını, ölü bedenleri nasıl açıklarız?

Kaddafi’yi silahlandıranların, şiddet ve baskı dolu yönetimi boyunca onu destekleyenlerin kölesi olmak için Kaddafi’den kurtulmak!

Yükselen devrimin silahlandırılması ilk hataydı. İkinci hata; Libya Jamahiriya rejiminin kalıntılarından belirecek yeni bir lider belirlemek. Kaçınılmaz şekilde üçüncü hata da geliyor; düşmanlarımızdan yardım istemek. Umarım dördüncü hataya ulaşmayız; işgal ve işgal gemilerinin kıyıya yanaşması…

Sarkozy ve Fransa bizim düşmanımızdır; sadece bizim değil bütün üçüncü dünyanın düşmanıdır. Bize ilişkin nefretlerini saklamıyorlar. Sarkozy’nin tek düşündüğü gelecek yıl yeniden seçilmek. Sarkozy ve Geçici Ulusal Konsey temsilcileri arasındaki görüşmeyi ayarlayan kişi şarlatan filozof Bernard-Henri Lévy’den başkası değildir. Onu bilmeyenler için aktaralım, bu Fransız Siyonist aktivist tüm çalışmalarını İsrail ve İsrail’in çıkarları için yapar. Onu en son Tahrir Meydanında görmüştük, devrimci gençler İsrail karşıtı sloganlar atmasın diye oradaydı.

Bombaları beklerken ne söylenebilir?

Çünkü bombalar Kaddafi yanlıları ya da karşıtları diye ayrım yapmaz.

Kolonyalist bombaların tek amacı, silah tüccarlarının çıkarlarını korumaktır. Önce Kaddafi’ye milyarlar değerinde silahlar sattılar, şimdi de bu silahlarla onu yok etmeye çalışıyorlar. Sonra yeni hükümet yeni silahlar alacak, bu bildiğimiz hikaye! Ancak insanlar yaptıkları hatalardan hiçbir şey öğrenmiyor.

Şunu açıklıkla söyleyebilirim; bu stratejik bir hatadır. Libyalı insanlar bu hatanın bedelini belki çok uzun yıllar boyunca ödemek zorunda kalacaklar. Belki Kaddafi rejiminden de uzun olacak…

Bugün ve şimdi, yani Libyanın , aynı Bağdat’ta yapıldığı gibi,yanmasından saatler önce bütün Libyalıları; bütün entelektüelleri, sanatçıları, üniversite mezunlarını, herkesi, yazmayı bilen bilmeyen herkesi, kadın ve erkek vatandaşları A.B.D, Fransa ve İngiltere’nin müdahalesine ve onlara destek veren Arap rejimlerine karşı çıkmaya çağırıyorum.

Aynı zamanda bu çağrım bizi destekleyen herkese; Mısırlılara, Tunuslulara, Fransızlara, hatta Çinlilere… Hepinizin desteklerini selamlıyorum.

Hangi hükümet olursa olsun, hiçbirinden bir şey istemiyoruz. Kaddafi sorununu kendimiz çözmemiz için bizi yalnız bırakın.

Saoud Salem

Libyalı Anarşist (Yazı Libya’ya yapılan müdahalenin hemen öncesinde yazılmıştır)

Metnin orjinali için;http://saoudsalem.maktoobblog.com/1619397

İngilizce metin için; http://www.anarkismo.net/article/19112

Alıntı