Kaybettikçe, Korktukça Saldırıyorlar

Son zamanlarda olduğu gibi güne yine devletin baskı araçlarının başında gelen gözaltı haberleriyle başladık. Henüz gözaltı haberleri yeni gelmeye başlamışken iktidarın güdümündeki medyaya servis edilen haberlere göre Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi 82 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Gözaltı bahanesi ise bu sefer Kobanê Direnişi oldu.

Devlet, 2014 yılında IŞİD’in Kobanê’ye saldırması üzerine başlayan eylemleri bahane ederek daha önce gözaltına aldığı, hatta tutukladığı isimleri gözaltına almaktan, en temel hukuk kurallarını ihlal etmekten çekinmiyor. Çekinmiyor çünkü iktidarını kaybetmekten korkuyor.

7 Haziran 2015’te HDP önceki yılların aksine parti olarak girdiği seçimde barajı geçince AKP tek başına hükümet kuramamış ve savaş çıkarmaktan çekinmeyerek yüzlerce insanı gözaltına almaya başlamıştı. MHP ile fiilen kurulan iktidar ortaklığı sonucunda milliyetçi politikalarını daha da arttıran AKP, o tarihten bu yana HDP’nin yüzlerce üyesini gözaltına alarak, yerel seçimde kazandığı belediyelere kayyumlar atayarak partiyi hareket edemez hale getirme amacında. Ama bu onlara yetmiyor. Son yıllarda ekonominin iyiden iyiye çöküşe geçmesiyle birlikte, toplumda buna karşı oluşan tepkinin önüne geçmek ve iktidarın kaybedilmemesi uğruna yaşadığımız topraklarda var olan düşmanlık arttırılıyor. Özellikle HDP üzerinden kurulan düşmanlık politikalarıyla sadece devletin değil sokaktaki faşistin de Kürtlere saldırılarının arttığına şahit oluyoruz. HDP’ye yönelik gerçekleştirilen son gözaltılar da iktidarın bu politikasının bir parçası.

Ancak şunu vurgulamak gerekir ki daha önce gözaltına aldıklarınız hatta tutukladıklarınız, özgürlüklerine kavuşunca nasıl mücadeleye devam ettiyse bundan sonra da mücadeleye devam edecek. Devlet baskı politikalarına devam edip yargıyı bir sopa olarak kullanarak onlarcasını, yüzlercesini gözaltına alsa hatta tutuklasa da karşısında her zaman kendisine karşı mücadele edenleri bulacak. Baskılar, gözaltılar ve tutuklamalar devrimcileri yıldıramayacak.

 

Devrimci Anarşist Faaliyet

Bildiriler