6 Mart’ta Kadıköy’deydik.

Yaklaşık 7 bin civarında emekçisi, işsizi, örgütlüsü, örgütsüzü, lezbiyeni, feministi her yaştan farklı birçok kadının buluştuğu Dünya Kadınlar Günü mitingi oldukça hareketliydi. Homofobiye, şiddete, kadın cinayetlerine, cinsel sömürüye, erkek otoritesine, cinsiyetçiliğe, ırkçılığa, savaşlara, kapitalizme ve emek sömürüsüne karşı özgürlük istekleriyle biraraya gelen kadınlar sloganlar ve şarkılar eşliğinde yürüdüler. Dünya kadınlar gününün 100.yıl kutlaması olması dolayısıyla miting alanında ki çoşku daha da fazlaydı.
Bizler de Anarşist kadınlar olarak “İktidarsızlar özgürdür” yazılı pankartımız, dövizlerimiz ve şarkılarımızla 6 Mart’ta Kadıköydeydik. “kadınlar el ele örgütlenmeye”, “kurtuluş yok özgürlük var”, “kapitalizme, erke, cinsiyetçiliğe, savaşa, homofobiye, küfür etmeye, tahakküme isyan, inadına isyan, inadına anarşi” sloganları atarak, kara-mor bayraklarımız ve enstürümanlarımızla yürüdük.
Arama noktasına gelindiğinde polislere kendimizi aratmama tavrımızdan dolayı bir süre bekleyip, sloganlarımız ve şarkılarımız eşliğinde bahariye’ye doğru yürüyüşe geçtik. Mitingin çoşkusunu Kadıköy’ün ara sokaklarına taşıyarak eylemimizi sonlandırdık.
[email protected]

Cins