Anarşist Kadınlar Sokakta Yemek Dağıttılar

Anarşist kadınlar; 3 Mart 2012 Cumartesi günü hava muhalefeti nedeniyle ertesi gün, 4 Mart 2012 Pazar günü sokakta yemek dağıttılar:

Biz kadınların mecburi görevi olarak dikte edildi yemek yapmak yıllar boyunca. Bir paylaşma kültürü olan yemek dört duvar arasında hapsedilince, bir zorunluluk haline geldi, kadın üzerinde bir tahakküm aracına dönüştü.

Bizler bu yıl da sokaklara taşıdık sofralarımızı; sohbetlerimizle donattık, paylaşarak büyüttük masalarımızı. Anarşist Kadınlar olarak bugün Kadıköy Çarşı Meydanı’na kurduğumuz soframızda paylaştık yemeklerimizi. “Kadınlar Sokakta” yazılı pankartımızla, “Paylaşmak güzeldir hele sokakta olunca”, “Her gün bizim” ve “Batsın ‘erk’ek dünyası” ve “Direnen kadınlar özgürleşiyor” yazılı dövizlerimizle tüm kadınları sokaklara çağırdık. Bize katılan insanlarla büyüdü halaylarımız, horonlarımız.

Dağıttığımız bildirilerle 11 Mart mitingine kadar sokaklarda olacağımızı, bugün bir kez daha haykırdık. Tüm kadınları tecavüze, tacize, şiddete ve tüm iktidarlara karşı sokaklara çağırarak eylemimizi sonlandırdık.

Cins, Sokak