“ERK”ek dünyanızda eşitlik istemiyoruz

“8 mart bir gündür hergün bizimdir”

8 Mart pazar günü binlerce kadın dayanışmanın  gücüyle Kadıköy’de buluştu. Saat 12:00 sıralarında başlayan şenlikli yürüyüş bir kez daha gösterdi ki “KADINLAR VARLAR”.

İstanbul ve İzmit Ahali’den Anarşist kadınlar yürüyüşe “”Erk”ek dünyanızda eşitlik istemiyoruz” pankartıyla katıldı. Kara mor bayraklarıyla yürüyen kadınlar “ne erkek ne devlet iktidarı yoket”, “8 mart bir gündür hergün bizimdir”, “erkek egemen sisteme, homofobiye, sexsizme, tecavüze, tacize, küfüre isyan”, “her yer isyan her yer anarşi”, “jin jiyan azadi”, “gelsin baba, gelsin koca, gelsin devlet, gelsin cop inadına isyan inadına anarşi” solaganlarını attılar. Miting alanında ki duvarlara da “ne mutfağa ne fabrikaya bütün kadınlar sokağa”, “erkek devlet yıkacağız elbet”, “kadınlar isyanda”, “bulaşık yıkama isyan et”, “yemek yapma isyan et”, “ey ahali kadınlar varlar” şeklinde yazılamalar yaptılar. Yürüyüş bitiminde arama noktasına gelindiğinde ise Anarşist gelenek yine bozulmadı. Üstlerinin aranmasını reddeden Anarşist kadınlar “tecavüzcü polis alandan defol” sloganları eşliğinde bir süre bekledikten sonra ayrıldılar.

Anarşistler iktidarlar tarafından biçilen kimlikleri ve cinsiyetleri kabül etmezler. Yine iktidarlar tarafından bizlere sunulan bu günleri, bu günlerin kapitalist sistemi besleyen rant’ını ve hayatlarımızı gasp eden tüm iktidar mekanizmalarını da reddederler. Bu “Erk”ek dünyadaki adaletin ve eşitliğin ise sadece kandırmaca olduğunu biliyoruz. Bu sebeple Anarşist kadınlar  kurtuluşun değil, iktidarın ve  mülkiyetin olmadığı cinsiyetsiz topluma bugünden özlemle bakıyor. Biz bir devrime inanıyoruz ancak biliyoruz ki; “devrim yapılmaz ve satın alınmaz ya ruhumuzda ya da hiç bir yerdedir”

Cins