Nefrete ve heteroseksizme karşı Trans Onur Yürüyüşü

1969 yılında, New York’ta Stonewall Adlı barı basmak isteyen sistemin kolluk güçlerine karşı lgbtt bireylerin direnişiyle başlayan onur haftası geleneğinin bu yıl ilk eylemi İstanbul’da yapıldı. Trans Onur Yürüyüşünde buluşan yüzlerce kişi; Nefret Cinayetlerine, Heteroseksizme, Polis Şiddetine, Yaşam hakkını elinden alan yasalara karşı sesini yükseltti.

Susma Haykır Eşcinseller-Travestiler-Trans Erkekler-Lezbiyenler-Biseksüeller vardır. , Ahmet Yıldız Burada , Katilleri Nerede? , Baskı , Şiddet Ahlaksa , Biz Ahlaksız ! , Tacizci Polis Hesap Verecek! , Katil Devlet Hesap Verecek! sloganları atılan Trans Onur Yürüyüşü’nde ”Eşcinsellik Hastalıktır” açıklaması yapan kadın ve aileden sorumlu devlet bakanı Aliye Kavaf’a öfke vardı.

Bizlerde Otoritesiz , Tahakkümsüz , Cinsiyetsiz bir dünya mücadelesinin rengi olan Kara – Pembe bayraklarımızla isyandaydık. Otoritenin denetip şekillendirdiği kapitalizmin ise bu süreci hızlandırdığı cinsiyetçi ve heteroseksist algı; duygularımızı , bedenimizi , yönelimimizi ve yaşam hakkımızı gasp etmekte. Özgürlüğümüzün hapsedildiği , ” çevreyi rahatsız etmek ” , ” kadın kıyafeti giymek” gibi komik suçlarla her gün para cezalarına maruz kaldığımız , ötekileştirildiğimiz , polis tehdidi ve tacizine uğradığımız , öldürüldüğümüz bu düzende susmuyoruz , susmayacağız !

Cins