1 Mayıs Saldırıları Protesto Edildi

20130502_192328_1-560x420
Tünel’de buluşan kurumlar ve KESK üyeleri 1 Mayıstaki polis saldırılarını protesto etmek için Taksim meydanına yürüdü.
KESK’in düzenlediği yürüyüşte “Vali istifa, Yaşasın devrimci dayanışma, Faşizme karşı omuz omuza, Yaşasın örgütlü mücadelemiz, Taksimden kaçanı reddediyoruz, Taksim direnen emekçinin olacak, Direne direne kazanacağız, Katil polis hesap verecek, Polis defol bu sokaklar bizim” sloganları atıldı. Yürüyüş sırasında TKP bürosu önünden geçilirken “Taksimden kaçanı reddediyoruz” sloganı atılarak 1 mayısta kadıköy de miting yaptığı için valinin teşekkür ettiği TKP’ye tepki gösterildi.

Taksim meydanına gelindiğinde basın açıklaması okundu. Açıklamada “1 Mayıs günü istanbulda tüm ulaşım engellenerek sıkıyönetim yaşanmıştır.” denildi ve “Geçmiş yıllarda yaptıklarınızın hesabını nasıl her alanda sormuşsak, uluslararası mahkemelerde nasıl hesap vermişseniz, bu yaptıklarınızın hesabınız da vereceksiniz. Sokakta, işyerinde, fabrikada, yaşamın her alanında büyüyen bu direniş, alanları titreten bu ses bizim! Şimdi bu sesi hep birlikte büyüteceğiz” denildi.

Eyleme Devrimci Anarşist Faaliyet, BDSP, SDP, SYKP, SDH, EHP, SGDF, ESP, ÖDP, İMD, Kaldıraç, Mücadele Birliği destek verdi.

Dayanışma