Faşist İP-TGB Çetesine Geçit Vermeyeceğiz

1 Mayıs; tüm dünyada olduğu gibi yaşadığımız coğrafyada da; işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma seslerini bir kez daha egemenlerin sömürüsüne karşı haykırdığı bir gün oldu. Ankara‘da alanları dolduran binler; emperyalist ve kapitalist köleleştirmeye karşı öfkelerini haykırdı. Büyük bir coşkuyla başlayan mitinge; tertip komitesi tarafından günler öncesinden uyarılan ve alanda da ses aracından alana girmemeleri anons edilen işbirlikçi-faşist İşçi Partisi-TGB tarafından yeni bir provokasyon gölgesi düşürülmeye çalışıldı. Tarihi boyunca bulunduğu her alanda devrimcilere saldırmayı, devrimci kanı akıtmayı görev belleyen İşçi Partisi-TGB bu seneki 1 Mayıs mitinginde de daha alana girmeden, provokatif tavır ve eylemleriyle Eğitim-Sen ve BDP kortejlerine saldırdı. İşbirlikçi çete, tertip komitesinin devam eden uyarılarına rağmen eylem alanına gelerek provokasyolarına devam etti. Tertip komitesinin eylem öncesi almış olduğu kararı uygulamaktaki yetersizliğinden ötürü alana girebilen faşistler, provokasyonlarına devam ettiler. Mitingin sonlarına doğru miting alanına saldıran İşçi Partisi ve TGB çetesi, devrimciler tarafından alan dışına çıkartılarak, Mithatpaşa Caddesi yakınındaki SGK binasına kadar kovalandı. Burada polisle işbirliği halinde devrimcilere tekrar saldıran güruh, devrimcilerin ortak tavrı karşısında geri çekilmek zorunda kaldı.

Yaralı yoldaşlarının durumunu öğrenmek üzere Numune Hastanesi’nde bekleyen devrimciler, burada tekrar saldırıya maruz kaldı. Hastaneye demir çubukları, kalasları ve sopalarıyla toplanarak gelen 30-35 kişilik faşist çete, polisin de işbirliğiyle hastanenin acil servisinde, yaralı yoldaşlarının yanında duran devrimcilere saldırdı. Bu saldırı sonucu 10’dan fazla devrimci yaralandı. Saldırı esnasında dışarıda bulunan devrimcilere acil servisin kapılarını kapatan polis; bununla da yetinmeyerek dışarıdaki yoldaşlarına yardım etmek isteyen devrimcilere de acil servisin içinde biber gazıyla müdahale etti. Hastane bahçesinde, işbirlikçi İşçi Partisi- TGB çetesinin polis ortaklı saldırısında 6 tane de faşist yaralandı. Saldırı sonrası devrimci/demokrat/ilerici kurumlar hastaneye akın etti. Hastaneyi ablukaya alarak, hastaneye girişe izin vermeyen polise rağmen; yaralı arkadaşların tedavisi bitene kadar bekleyiş sürdürüldü. Faşist saldırılara karşı ortak bir duruş sergilenerek, önemli bir devrimci dayanışma örneği gösterildi. Yaralı arkadaşların tedavisi sonlandıktan sonra Yüksel Caddesi’ne doğru yapılan yürüyüş sonrası, yaşanan saldırıyı teşhir eden bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Saldıranlar, devrimcilerin yıllar boyunca provokasyonlarını, işbirlikçiliğini, ihbarcılığını çok iyi bildikleri İşçi Partisi-TGB çetesidir. Saldırıya uğrayanlar ise İşçiler, Emekçiler, Yurtseverler, Anarşistler, Sosyalistler, Devrimcilerdir. Devrimci kamuoyuna ve bir bütün olarak toplumsal muhalefete yapılan bu saldırının yanıtını da yine devrimciler verecektir. Faşistlerin devrimcilere yönelik bu saldırıları sonuç vermeyecek, faşist saldırılarla yaratılmak istenen bu provokasyon girişimi de devrimcilerin ortak ve kararlı tutumuyla boşa çıkarılacaktır. Bundan sonraki süreçte de işbirlikçi düzen partilerinin eylem alanlarına alınmaması yönündeki kararlı tutumumuz devam edecektir.

FAŞİST SALDIRILARA KARŞI OMUZ OMUZA!

YAŞASIN DEVRİMCİ DAYANIŞMA!

AKA-DER – ANKARA ANARŞİ İNİSİYATİFİ-ANKARA GENÇLİK DERNEĞİ- DEVRİMCİ ANARŞİST FAALİYET – DEVRİMCİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ- DEVRİMCİ PROLETARYA-DEVRİMCİ YOLDA ÖZGÜRLÜK DERGİSİ- EKİM GENÇLİĞİ – EMEĞİN ÖZGÜRLÜĞÜ- EZİLENLERİN SOSYALİST PARTİSİ-GENÇLİK MUHALEFETİ- KALDIRAÇ- KIZIL HAREKET- KÖZ-ODAK GENÇ DİRENİŞÇİ- ÖĞRENCİ KOLEKTİFLERİ-PARTİZAN- SOSYALİST GENÇLİK DERNEĞİ -SOSYALİST PARTİ-SÖZ DERGİSİ-SÜREKLİ DEVRİM HAREKETİ- TOPLUMSAL ÖZGÜRLÜK PLATFORMU- ÜNİVERSİTELİ DAYANIŞMA- YENİ DEMOKRAT GENÇLİK- YURTSEVER DEMOKRATİK GENÇLİK MECLİSİ

Dayanışma