Adaletsizliğe Karşı Anarşist Liseliler İSYANDA!

Eğitim sistemini ve YGS’de yaşanan şifre skandalını protesto etmek için cuma günü okulları boykot eden yüzlerce liseli sokaklara çıkıp sisteme İSYAN ettiler.

Lise Anarşist Faaliyet’in çağrısı ile İstanbulda “İsyandayız” pankartlarıyla gelen farklı liselerden gençler saat 11:00′da Taksim Gezi parkında buluşarak Galatasaray Lisesi önüne doğru yürüyüşe geçtiler. Galatasaray Lisesi önünde buluşan tüm liseliler yaşanan adaletsizliklere karşı tepki gösterdiler ve ardından Taksim Meydanına doğru büyük bir yürüyüş başladı.

Yürüyüş sırasında “YGS’ye İnat Yaşasın Hayat” “Şifreye Kul Olma! Adalet İçin İSYANA!” “Susma haykır, sınavlara hayır”, “Mod medyan, sınav yalan, öğrenciler isyanda isyana devam”, “Adalet yoksa barış da yok”, “YGS’de şifre var, yeter ulan isyan var” sloganları atılarak Sınav sistemine ve yaşanan adaletsizliklere tepki gösterildi.

Okullarında toplanarak eyleme katılan Kadiköy Kemal Atatürk Lisesi öğrencileri de “Şifre için Kul Değil, Adalet için İsyan” pankartı açtılar. “İsyandayız” pankartlarıyla eğitim sistemine ve sınavlara karşı laflarını söylediler.

İzmir’de de Konak Kaymakamlığı önünde saat 15.00′da başlayan eyleme de “İsyandayız” pankartlarıyla katılan Lise Anarşist Faaliyet eğitimin köle ürettiğine dikkat çekerek “Şifreli, şifresiz, sınavlar köleleştirir” “Paralı, parasız, eğitime hayır!” sloganları attı.

Karamanda lise öğrencililer atatürk parkında buluşarak birçok ilde olduğu gibi ygs de yaşanan adaletsizliği ve sınav sistemini protesto ettiler. Eylemde “Adaletsiz Sınavın Adaleti Olmaz” pankartı ve “İsyandayız” “Ösym Sizinse Sokaklar Bizim” “Gençlik Geleceğine Sahip Çıkıyor” dövizleri açıldı.

Liseliler eylem alanlarında aşağıdaki bildiriyi paylaştılar:

YGS adaletliydi de şifrelenince mi adaletsiz oldu!
Parası olan, süper lise, süper dershane, süper kariyer kalifiye kölelik!
Parası olmayana işsizlik, işçi kölelik!
Eğitim köle eder bizi, sınavlar belirler köleliğimizi
Olur mu adaletsizliğin ADALETİ!

Dayanışma