Anarşist Kadınlar’dan Kara Mor 8 Mart Haftası

Anarşist Kadınlar her 8 Mart’ta olduğu gibi bu yıl da 8 Mart’ta sokaklardaydı. 8 Mart bir gün değil her gün diyen yoldaşlarımız, 8 Mart ve öncesindeki üç haftayı kapsayan günleri Kara-Mor hafta ilan ettiler.

Aylık Anarşist Gazete Meydan’ın Mart sayısının hazırlıkları ile başlayan süreçte İstanbul’un farklı ilçelerinde Meydan Gazetesi’nin sokak dağıtımları ile tüm kadınlar 8 Mart’ta sokaklara çağırıldı. Anarşist Kadınlar ayrıca Kara Mor hafta içerisinde 26A Atölye’de “Edebiyat’ta Kadın DÜşmanlığı”, “Kadınları Mücadele Özgürleştirir”, “Tarihteki Anarşist Kadınlar Mujeres Libres” aktarımları ile “Bir an Bir Yaşam” ve “Tarihteki Anarşist Kadınlar” fotoğraf sergileri gerçekleştirdi.
Bu yıl tüm politik gündemi işgal eden bir referandum süreci yaşanırken gerçekleşen 8 Mart eylem ve etkinlikleri de referandum gündemine sıkıştırılmak istendi. Ancak Anarşist Kadınlar bulundukları tüm platformlarda bu sıkışmışlığı eleştirdi. 5 Mart günü gerçekleşen mitinge yoldaşlarımız ” OYalana Oyalana Kanma Devrime Kadın Kadına” pankartıyla katıldı. Anarşist Kadınlar ayrıca Emma Goldman yoldaşın sözü ile “Oy vermek bir şeyleri değiştirseydi yasaklanırdı” dövizleri ile 5 Mart mitingine katıldı. 8 mart günü Uluslararası Kadın Grevi’yle dayanışmak için kara-mor kurdeleler dağıtan yoldaşlarımız 8 Mart’ın akşamında ise 8 Mart Gece Yürüyüşü ile Kara Mor hafta’nın son eylemine katıldılar. Bu eylemde de yoldaşlarımız Emma Goldman’ın sözü “ Oy vermek Bir şeyleri Değiştirseydi Yasaklanırdı”,” Dans Edemeyeceksem Bu Benim Devrimim Değildir”, Louise Michel’in sözü olan “ İktidar ve özgürlük bir arada olamaz” “Kadın kadına devrime” dövizleri ile yer aldılar. Devrimci Anarşist Faaliyet olarak yoldaşlarımız Anarşist Kadınları, Kara-Mor Hafta eylem ve etkinliklerini selamlıyoruz.

Yaşasın Özgürlük Yaşasın Anarşizm!

 

Dayanışma