Dereler Kardeştir Halklar Kardeştir

Mezopotamya Ekoloji Hareketi Girişimi ve Karadeniz İsyandadır Platformu bugün, Solaklı’daki gözaltılara ve Şırnak’tan MSF’ye gelen iki kişinin gözaltına alınmasına ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Trabzon’daki Solaklı Vadisi’ne yapılmak istenen HES’e karşı dün, köylüler ve şantiye çalışanları arasında arbede çıktı. İzinsiz yapılmak istenen HES şantiyesini basan köyüler, şantiye sahasına girdiğinde, şantiye çalışanlarının müdahalesiyle karşılaştı. Jandarmanın da müdahalesiyle büyüyen çatışma sonucu 7 köylü gözaltına alındı.

KİP ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi Girişimi bugün, MSF alanında gerçekleştirdikleri basın açıklamasında gözaltıların serbest bırakılmasını istedi.Basın açıklamasını okuyan Banu Öztürk, “Dün Hopa’da, Gerze’de, Tortum’da şehre inen eşkiya bugün Solaklı Karaçam’dadır…Yaşam alanlarımızın talan projeleriyle yok edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Basın açıklamasında ayrıca bugün Şırnak Emek Platformu’ndan MSF’ye katılacak olan 2 arkadaşlarının ‘KCK’ adı altında yapılan ve halen devam eden operasyonlarda tutuklandığını hatırlatırken, “Halen devam etmekte olan bu operasyonları Kürt halkının iradesine bir müdahale olarak görüyor ve bunu da protesto ediyoruz.” dedi.

Açıklama boyunca sık sık ‘Dereler Kardeştir, Halklar Kardeştir’, ‘Solaklı’dan Amed’e Direnene Bin Selam’ ve ‘Dereler Özgürdür, Özgür Akacak’ sloganları atılarak eylem sonlanırıldı.

Dayanışma