Deri, Tekstil ve Kundura işçileri dayanışma gecesinde buluştu

Deri, tekstil ve kundura işçilerinin hummalı çalışmaları, mevcut sendikaların yoksunluğuna karşı işçilerin öz inisiyatifi ile kurulan Deri Kundura ve Tekstil İşçileri Derneği, dün akşam ilk etkinliğini Güngören Show Düğün Salonu’nda gerçekleştirdi.
İşçilerin ve işçi ailelerinin katıldığı etkinlikte açılış konuşmasını dernek adına Uğur Parlak yaptı. Deri, kundura ve tekstil işçileri olarak güvencesiz çalışmaya karşı örgütlendiklerini ifade eden Parlak, derneğin, 31 Aralık günü resmi kuruluşunu ilan ettiğini dile getirdi.
Parlak, “Çalıştığımız sektörde örgütlü mücadelenin önemini bilerek daha güçlü ve örgütlü mücadele etmek konusunda kararlılığımızı sürdürmek için bir araya geldik” dedi.
Kayıtdışı çalışmanın en yoğun olduğu sektörde, ilgili sendikaların işçileri örgütleme konusunda ciddi bir çalışma içinde olmadıklarını söyleyen Parlak, yıllara dayanan mücadele deneyimlerinin kendilerini dernek kurmaya zorladığını belirtti.
İşçi mücadelelerinden kesitlerin anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından, tiyatro gösterimi yapıldı. Grup Kutup Yıldız’ının sahne aldığı gecede sık sık ” Yaşasın işçilerin birliği” sloganı atıldı.
Etkinliğe, ESP, EMEP, Belediye İş 1 Nolu Şube, Ankara Toplumsal Dayanışma Derneği, Tekstil Sen, Gökkuşağı Hareketi, Kızılbayrak, Devrimci Anarşist Faaliyet ve SODAP üyeleri katıldı.

Dayanışma