‘Ez li vir im’

Demokratik Yurtsever Gençlik(DYG) üyesi 54’ü tutuklu 72 devirmcinin “Demokratik Yurtsever Gençlik Özsavunma Birlikleri” suçlamasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün Beşiktaş adliyesinde başladı.Sabahın erken saatlerinden itibaren tutuklu aileleri ve devrimciler adliye önüne geldi.

Duruşma tutuklu devrimcilerin adilyeye getirilmesiyle başladı.Kimlik tespitinde devrimcilerin Kürtçe ve Arapça anadillerinde savunma vermek istemeleri krize neden oldu.Kürtçe “Ez li virim” diyen devrimcilere mahkeme heyeti, talepleri dava sonrasında değerlendireceğini söyleyerek, kimlik tespitlerini yapmadı.

Davayı görmek üzere mahkemeye gelen BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, mahkeme başkanının talimatı ile duruşma salonuna alınmadı. Yargılanan devrimciler mahkemenin bu tutumunu, “kahrolsun faşizm” sloganları ile protesto etti.

Saat 14.00’te adliye önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Gençliği, “600 arkadaşın tutuklu haberin var mı?” pankartı açarak, “Özgürlük İstiyoruz” yazılı dövizler taşıdı.Eyleme Devrimci Anarşist Faaliyet(DAF), Demokratik Gençlik Hareketi(DGH) de destek verdi.

 

Dayanışma