Faşizm Korkuyor, Korktuğu için Saldırıyor!

Faşizm Korkuyor, Korktuğu için Saldırıyor!

Devlet tarafından organize edilen ve son zamanlarda daha da artan faşist saldırılara bir yenisi daha eklendi. Ankara’daki anti-faşist mücadele içerisinde aktif rol alan anarşist yoldaşlarımıza yönelik saldırılar, devletin gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi . Biliyoruz ki devlet ve faşist militanlar, devrimcilerden korktukları için saldırıyorlar ve yine biliyoruz ki faşistlerin bu korkuları bir kabusa dönüşecek.

Ankara Anarşi İnisiyatifi’nden saldırıya uğrayan yoldaşımızın yaraları bizim yaramızdır.

Faşizme Geçit Yok !

www.ahaligazetesi.org ‘ ta yayınlanan bildiri aşağıdadır.

Faşistler Ölümüne Saldırdı!

Bu gece (22 Mayıs) saat 23.30 sularında faşistler satır, sallama ve ateşli silahlarla anarşistlere saldırdı. Görgü tanıklarının 8-9 kişi olduğunu belirttiği faşist bir grup, İncesu civarında anarşistlere pusu kurdu ve saldırdı. 1 anarşist kolundan ve sırtından aldığı derin bıçak darbeleri sonucu ağır yaralandı. Halen hayati tehlikesi bulunan anarşist, ameliyata alındı.

Görgü tanıkları pusunun atıldığı sokakta bir polis aracının olaydan önce beklediğini ve beyaz şahin marka bir başka aracın da sokakta turladığını belirtiyorlar. Olayın yaşandığı sokağın sakinleri olaydan sonra saldırganların bu beyaz şahin araçla kaçtığını ifade ettiler.

Mevcut savaş koşullarının olduğundan çok daha kızışacağının sinyallerinin gelmesinin ardından, Anadolunun dört bir yanında gelişen bu tip ölümcül saldırılarda her zaman olduğu gibi faşistler öncü piyon rolü üstleniyor. Bu süreç savaş hazırlığıdır. Sürüp giden savaşın her yere her kese dokunmasının ilk adımlarıdır. İktidarların beslediği ve büyüttüğü savaş koşulları devlet aygıtının en tepe noktalarından başlayarak faşist-milislere kadar örgütleniyor. Devrimcilere  ve direnenlere karşı girişilen bu saldırılar her zamankinden daha örgütlü ve planlı gözüküyor. Katiller ellerindeki silahları artık göstermekten bile çekinmiyor. İktidarlar halkları birbirine kırdırmadan önce gençliği provake etmekle başlıyor işe.

İçinde bulunduğumuz günlerde devrimcilere karşı gelişen saldırılarda görünen manzara faşizmin artık polis-milis ilişkisini gizlemeyi bıraktığı şeklinde. Polis-faşist işbirliği artık her zamankinden daha net. faşizm saklısı gizlisi olmadan palazlanıyor! Faşistlerin bundan sonra da saldırmaya devam edeceği açık bir biçimde görülüyor.  Bu güne değin yaşam alanlarını faşizme karşı savunan devrimciler, bu günden sonra da faşizme geçit vermeyeceklerini haykırıyorlar.

Dayanışma