“Katil Devlet Xopa’dan Defol”

“Çocuklarımıza, doğamıza, suyumuza, emeğimize, kültürümüze ve Karadeniz’e sahip çıkıyoruz” diyen yüzlerce kişi sloganlarla Galatasaray’dan Taksim’e yürüyerek geçtiğimiz hafta Xopa’da (Hopa) yaşanan saldırıları, polis işkencesini ve Metin Lokumcu’nun polisler tarafından öldürülmesini protesto etti.

Karadeniz İsyandadır Platformu’nun da desteklediği yürüyüşte “Metin Ol Karadeniz” yazılı Metin Lokumcu pankartı da taşındı. Yürüyüş sırasında Xopa’da hidroelektrik santral (HES) yapmak isteyen Little Big – LTB mağazası önünde “Katil Little Big” sloganları atan yüzlerce kişi, bir önceki eylemde mağaza kapısında pankart açan arkadaşlarımıza saldıran Little Big’e bir kez daha kepenk kapattırdı. İstiklal Caddesi üzerindeki LTB mağazaları yürüyüş süresince kepenklerini açamadı.

Çoğunluğu Laz, Gürcü ve Karadenizli dernek ve platformlardan oluşan yüzlerce kişi “Hepimiz Hopalı, Hepimiz Eşkıyayız”, “Dereler Özgürdür Özgür Akacak”, “Katil Devlet Hopa’dan defol”, “Su Hayattır, Satılamaz”, “Katil Polis Xopa’dan Defol” sloganları atarak Taksim Meydanı’na yürüdü.

Eylemciler Taksim Meydanı’na vardıklarında panzerlerin yanında bulunan polislere dönerek “İşte burası katil yuvası” sloganları da attı. Eylem okunan basın açıklaması ve tulum eşliğinde söylenen türkülerle sona erdi.

Dayanışma