İkinci Yaşam Yolculuğu Lokumcu’nun Mezarından Başladı

Hopa’dan Bartın’a kadar sürecek olan ve 14 noktaya uğrayıp Nükleer, Hes, termik, taş ocakları, siyanürlü maden aramaları, yayla yolları gibi yaşamı yok eden projelere yönelik olarak başlatılmış olan 2. Karadeniz Yaşam Yolculuğu 9 Temmuz’da Hopa’da başladı.

Metin Lokumcu’nun ailesini ziyaret eden platform eylemcileri aileye baş sağlığı dileyip, Hopa’da yaşanan olaylarla ilgili bilgi aldı. Metin Lokumcunun kardeşi Mete Lokumcu o gün ve ondan sonra yaşananların medyada yanlı ve yanlış yansıtıldığını belirtti.  Su mücadelesinin abisi için öneminden bahsetti.

Metin Hoca’nın ölümünden sonra hazırlanan ve İstanbul’da pek çok eylemde kullanılan “Metin Ol Karadeniz” pankartı ziyaretçiler tarafından mezarlığa kadar taşınıp Metin Lokumcu’nun mezarı başına bırakıldı.

Mezarı başında yapılan konuşmada Hopa’dan başlayıp Bartında son bulacak olan yaşam yolculuğunda Her yer Hopa olacak her yer direnecek, Hopa’daki direnişin ve Metin Lokumcu’nun pek çok vadi için örnek oluşturacağı gidilen her yerde buradaki mücadelenin anlatılacağı vurgulandı.

Mezar ziyaretinin ardından Hopa’da Little Big (LTB) – (Erva/Nett Enerji) şirketinin yapmayı planladığı ve eylemler üzerine geçtiğimiz hafta şirketin yapmaktan vazgeçtiği Zarğina (Güneşli) köyü HES bölgesine ziyarette bulunulup, köy Muhtarı Hüseyin Aydın bölge ile ilgili bilgiler verdi.

Dayanışma