İnan’a kart atacağız…

“Yılarca hapis kalsam dahi, sırf bu oyunu bitirmek isteyen vicdani retçi arkadaşlarımın yanında olup, onlarla beraber çoğalıp bu oyunu bozmak için, ordunun bu zulmüne başkaldıracağım, onun askeri olmayacağım”

3 çocuk babası, inşaat işçisi, hep güçsüzden, hep kaybedenden yana olmuş, asla kimseye hükmetme derdinde olmayan biri. 23 Temmuz 2001 tarihinden bu yana ısrarla ve inatla asker edilmek istendi. Ama o, lanet savaşı ve savaşma sanatı denen askerliği yapamayacağını anladı. Tek bir gencin bile savaşa katılmaması için ne gerekiyorsa yapacağını deklare etti ve vicdani reddini açıkladı. Türk, Kürt, Laz… Her ne olursa, her kim olursa olsun, bu oyunu biraz dikkatlerini verip fark etsinler, korkmasınlar… RED etsinler istedi.

2001 yılında askere alınan ancak daha sonra askerlik yapmayı reddedip defalarca birliğini terkeden ve vicdani reddini açıklayan, firar gerekçesiyle cezaevine atılan ve bu dönemde kaldığı Şirinyer Askeri Cezaevi’nde işkenceye maruz bırakılan vicdani retçi İnan Suver en son 7 Agustos’ta Bayrampaşa’da bulunan evine yapılan baskınla gözaltına alınmış ve daha sonra İzmir’e sevkedilerek burada tutuklanmıştı.

Yargılama sırasında “askerliğe elverişli değildir” raporu verilen İnan, hakkında verilmiş cezaları çekmek üzere halen Buca Sivil cezaevinde.

Barış için Vicdani Ret Platformu olarak İnan’ın durumu ile ilgili basın açıklaması yapacak ve ardından Galatasaray Postanesinden İnan’a kart atacağız.

Herkesi bu eylemi desteklemeye çağırıyoruz!

Barış İçin Vicdani Ret Platformu

29 Aralık Çarşamba,
Saat: 14.00 Galatasaray Meydanı

Dayanışma