İNAN, 22 EKİM CUMA GÜNÜ AÇLIK GREVİNE BAŞLIYOR

11 Ekim’deki duruşması, 8 Kasım’a ertelenen vicdani retçi İnan Suver’le Buca Kapalı Cezaevi’nde görüştük. İnan, 11 Ekim’deki duruşmadan önce, Şirinyer Askeri Cezaevi’nden, Buca Kapalı Cezaevi’ne sevk edilmişti.

Duruşmada, sevk edildiği Buca Kapalı Cezaevi’nin koşullarından şikayetçi olan İnan’a, cezaevi koşullarına ilişkin bir dizi soru sorduk. İnan şu an için koşullardan muzdarip bir durumunun olmadığını; ancak psikolojik olarak sıkıntı çektiğini söyledi. İçeride çok bunaldığını söyleyen İnan, en çok da vicdani redde ilişkin konuşacak kişi bulamamaktan şikayetçi.

İnan’ın sağlık durumunu sorduğumuzda, daha önce askeri cezaevinde görüştüğümüzde de sıklıkla söylediği unutkanlığı ve bunun nedeni olan ense düzleşmesine ilişkin sıkıntılarından bahsetti. Bunun dışında herhangi sağlık sorununun olmadığını söyleyen İnan, daha önce aynı nedenden dolayı müşahede altına alınmıştı.

İnan 11 Ekim’deki duruşma hakkında, psikolojik sebeplerle ve cezaevi koşullarının üzerinde yarattığı olumsuz etkilerden dolayı kendini iyi ifade edemediğinden yakındı. 8 Kasım’da da duruşmanın büyük ihtimalle erteleneceğini ve tutukluluk süresinin uzayacağını söyleyen İnan, böyle bir süreçte dışarıdan daha fazla desteğe ihtiyaç duyduğunu belirtti.

17 Ekim’de Kürt Vicdani Ret Hareketi’nin, İzmir ve İstanbul’daki toplamda 30 kişinin yaptığı vicdani ret açıklamalarından bahsettiğimizde, İnan bu durumu çok olumlu karşıladı. Özellikle Kürt gençlerinin retlerinin, vicdani ret hareketinde çok önemli olduğunu her görüştüğümüzde vurgulayan İnan, dışarıdaki vicdani ret açıklamalarıyla kendini daha güçlü hissettiğini söyledi.

İnan, hukuksal sürecin belirsizliğinin üzerinde olumsuz bir durum yarattığını, artık cezaevinde kalmanın onu bunalttığını, çünkü hiçbir suç işlemediğini söyledi. Hele ki vicdani redden dolayı, yani kimseyi öldürmemeyi savunduğundan dolayı cezaevinde kalma durumunun onu çok yıprattığından bahsetti. Bu adil olmayan durumu protesto etmek amacıyla, cezaevinde başka bir eylemlilik yapamayacağını vurgulayarak 22 Ekim Cuma günü yeniden açlık grevine başlayacağını beyan etti.

ANARŞİST PERSPEKTİF

Dayanışma