Kadınlar Seslendi; Senin gibilere karşı çok öfkeliyiz Engin Ardıç

Anarşist Kadınlar, yazdığı bir yazıyla kadınları aşağılayan Engin Ardıç’ın çalıştığı Sabah Gazetesi’nin Balmumcu’daki binası önünde eylem yaptı, bina önüne koku bombası bıraktı, Engin Ardıç’a seslendi: ”Senin gibilere karşı çok öfkeliyiz Engin Ardıç. Sıçtın, sakın sıvama.”

Gazete binası önünde şu açıklama okundu:

Bu ülkede kadın olmaktan daha zor şey erkek olmak. Her zaman hazır olacaksın, her zaman güçlü olacaksın, erkekliğini her durumda göstereceksin. Erkek olacaksın ki sevdiğiyle evlenmek isteyen öz kardeşini öldüreceksin. Erkek olacaksın ki askere gidip insan öldüreceksin. Erkek olacaksın ki akşam işten geldiğinde sana kendisini sunmayan karını öldüresiye döveceksin. Erkek olacaksın ki kadınları eve kapatacaksın, aşağılayacaksın, yok sayacaksın.
Ama erkeklik de elden gider, hem de fena gider. O zaman karılarına söz geçiremeyenler öçlerini başkalarından alırlar, hırçınlaşır sağa sola saldırılar. Anlaşılan Engin Ardıç’ta erkekliğe veda edememe sıkıntısı baş göstermiş, çatacak kimse bulamamış, devrimci kadınlara bulaşmış.
Ara ara yazdıklarıyla kendini gündeme taşımayı başaran Engin Ardıç bu kez ‘sert kaya’ya denk geldi: Devrimci kadınlara. Evet Engin Ardıç, devrimci kadınlar aşağıladığınız gibi bacılarınız değil, korkulu rüyalarınızdır. Erkeğin ve devletin baskısını en çok da onlar bedenlerinde yaşar, kapitalistlerle ve sermaye sınıfıyla falan da çok ciddi sorunları vardır. Bu hınç, kendini “eylemcilikle”, aslında nefretle, öfkeyle, vurup kırma arzusuyla her zaman dışa vurur. Çünkü

Eylem bereketlidir!
Engin Efendi; senin de yazdığın gibi, Bizler kimseden sevgi görmedik. Sağ olsun T.C. Devlet’i başta olmak üzere, iktidarlarından, yasalarından, şiddetinden yana hiiiiiç sıkıntı çekmedik! Bu nedenle de kimseye “empati” gösteremiyoruz. “Farklı düşünenleri anlamaya çalışmak” Devletin ve sizlerin uzun boylarınızı aştığı gibi bizim kısa boyumuzu çok çok aşıyor.

Engin Efendi; senin de yazdığın gibi köylü, kasabalı bununla birlikte yoksul ve ezilen olduğumuzdan, çok ciddi de cinsellik sorunları yaşıyoruz. Devletin her gün tecavüzüne uğramak artık canımıza tak etti.

Fakat biz henüz kurtulamadık.

Çünkü “sizlerden” kurtulamıyoruz.

Liberal de kesilemiyoruz.

Biz Devrimciyiz çünkü; ve senin gibilere karşı çok öfkeliyiz!

Anarşist Kadınlar

Dayanışma