Katledilen Kürt Özgürlük Mücadelesinin yürekli kadınları Fidan Doğan, Sakine Cansız ve Leyla Söylemez için Halk Sokaklardaydı

Paris’te 9 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilen suikast sonucu katledilen Fidan Doğan, Sakine Cansız ve Leyla Söylemez için yüzlerce insan bugün Taksim’deki Fransa Başkonsolosluğu’na yürüdü.
BDP’nin çağrısıyla Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce insan “Özgürlük Mücadelesinin Neferlerine Söz Veriyoruz Sorumlulardan Hesap Soracağız BDP İlçe Örgütü” yazılı pankart ile yürüdü. Katledilen devrimci kadınların fotograflarının taşındığı yürüyüş boyunca sık sık “Katil Devlet Hesap Verecek”, ” Şehit Namırın”, “Sakine Cansız Ölümsüzdür”, “Leyla Söylemez Ölümsüzdür”, “Fidan Doğan Ölümsüzdür” sloganları atıldı. Yürüyüşe Devrimci Anarşist Faaliyet, Mücadele Birliği, ESP, SKM, SDP, HDK, EMEP de destek verdi.
Fransa Başkonsolosluğu önüne gelindiğinde kolluk kuvvetleri konsolosluğun önünü tamamen kapatmıştı. BDP’lilerin konsolosluğun önüne siyah çelenk bırakmasının ardından BDP adına bir basın açıklaması okundu. Açıklamada Katledilen devrimci kadınların katillerinden hesap sorulacağı vurgulandı. Açıklamanın ardından BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, BDP Milletvekili Ayla Akat da konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda Sakine Cansız’ın Esat Oktaya ve faşizme karşı direnişi hatırlatılırken Kürt kadınlarının, Kürt halkının özgürlük mücadelesinin süreceği vurgulandı.

Dayanışma