Kışlalarda İnsanlık Öldürülüyor

15 Mayıs Platformu’nun düzenlediği etkinlikler dahilinde, 17 Mayıs Perşembe günü Beyoğlu TMMOB’da “Şüpheli Asker Ölümleri” konuşuldu.

Panelin açılış konuşmasını yapan Polen Ünlü, panelin amacının yaşanmakta olan savaşı durdurmanın yollarını tartışmak olduğu belirtti. Ardından söz alan Özgür Bedel, konuşmasında TSK’nın yürüttüğü politikalara, şüpheli asker ölümlerine ve çocukları şüpheli şekilde öldürülen ailelerin tepkilerine değindi. Konuşmasında “eğitim zayiatı, intihar, kaza” adı altında gizlemeye çalışılan şüpheli asker ölümlerini anlatan Bedel, TSK’nın şüpheli asker ölümlerini inkar ettiğini belirtti.

Bedel’in ardından söz alan Erdal Demirhan, şüpheli asker ölümlerini toplumda yükselmekte olan ırkçılığın kışlalardaki yansıması olarak değerlendirdi. Demirhan gençlerin ve ailelerin örgütlülüğünün bu cinayetleri sonlandıracağını söyleyerek konuşmasını bitirdi.

Konuşmaların ardından gerçekleşen soru-cevap bölümünde şüpheli asker ölümlerinin esas kaynağı olan zorunlu askerlik sisteminden, vicdani reddin bu noktada öneminden bahsedilerek panel sonlandırıldı.

Dayanışma