Rojava Heyetinden Devrimci Anarşist Faaliyet’e Ziyaret

ziyarets

Rojava Halkla İlişkiler Komisyonu Sözcüsü Hemide Ferman, Rojava Yardımlaşma Koordinasyonu üyeleri Hesen Remedan, Hember Hezen’in ve HDP İstanbul İl Yöneticilerinin de aralarında yer aldığı Rojava heyeti ile Kadıköy’de bulunan Paylaşma ve Dayanışma Derneği’nde buluştuk.

Heyet, özellikle Kobané Direnişi sürecinde yaşanan devrimci dayanışmanın, devrime giden yolda mücadeleyi daha da büyüttüğünü vurgularken Kobané’nin yeniden inşa sürecinde de bu dayanışmanın büyütülmesi gerektiğinden bahsetti.

Rojava Halkla İlişkiler Komisyonu Sözcüsü Hemide Ferman, kadınların direniş sürecindeki rolüne vurgu yaparken, kadınların “yeniden inşa” sürecinde de etkin bir şekilde yer alacaklarından bahsetti. Hesen Remedan ve Hember Hezen de yaptıkları konuşmalarda, direniş boyunca örülen devrimci dayanışmanın, bu topraklardaki mücadeleyi daha da büyüttüğünden bahsetti.

Devrimci Anarşist Faaliyet olarak, Kobané Direnişi’nin en başından bu yana, sınır hattında tuttuğumuz nöbetlerde,canlı kalkan zincirlerinde, Kobané’de direnen halkların yanındaydık. Bugün, çetelere karşı zaferin kazanıldığı Kobané’de, bizler de bir kez daha büyütülen dayanışmanın verdiği güçle, yeni bir yaşamı örgütlüyoruz.

Bugün Kobané’de, yarın tüm Kürdistan’da biz kazanıyoruz!

Dayanışma