Sisteme Lanet! Nükleere İsyan!

ÇERNOBİL’İ YAŞAYAN, TANIK OLAN, YAKINLARINI KAYBEDEN İNSANLARIN KATILIMI VE AÇIKLAMALARIYLA;

25. Yılında Cernobil’e Lanet, Nükleere Hayir Yürüyüsü! Basın Açıklaması

Yaşam, doğa ve kültürümüz, iktidarların ve şirketlerin topyekün yoğun saldırısıyla karşı karşıya… Kapitalistlerin doymak bilmeyen kar hırsı için, Anadolu’ya can veren derelerimiz HES adı altında şirketlere satılıyor; yerküre termik santral ve madencilikle zehirleniyor… Bugün Çernobil’in etkileri halen devam ederken, Fukuşima ile bir kez daha sarsılıyoruz. 26 Nisan 1986’da gerçekleşen Çernobil nükleer felaketinin üzerinden tam 25 yıl geçti. 25 yıldır bizler, başta Karadenizliler olmak üzere ölüme mahkum edildik.

Çernobil faciasının dünyayı kasıp kavurduğu günlerde zamanın Cumhurbaşkanı darbeci Kenan Evren, “Biraz radyasyon kemiklere yararlıdır”, Başbakan Turgut Özal “Radyoaktif çay daha lezzetlidir” diyebiliyor; Sanayi Bakanı Cahit Aral ise halkın huzurunda radyasyonlu çay içebiliyordu.

Yıllar önce devlet tarafından işlenen bu suç, bütün ölümlere ve bilimsel verilere rağmen kabul edilmediği gibi üstü küstahça örtülmeye çalışıldı; bugün bu tavır aynı vurdumduymazlıkla devam etmektedir.

Japonya’da yaşanan felaket sonrası Fukuşima’daki patlamalar ve radyoaktif sızıntının etkileri hala canlı ve dünyada nükleer karşıtlığı hız kazanırken, nükleer santralı evdeki tüpgaza indirgeyerek Sinop’a, Mersin’e ve 3. bir bölgeye daha nükleer santral yapmayı planlayan bu dayatmacı zihniyete boyun eğecek değiliz.

Bizlerin nükleer karşıtı olmamız için, Fukuşima’da nükleer kaza olmasına gerek yoktu. Bizler 25 yıldır bu ülkede “Çernobil’in Çocukları” olarak hergün öldük. Sevdiklerimizi, dostlarımızı, yakınlarımızı toprağa koyduk. 25 yıldır her gün, her saat nükleere ve bunu başımıza bela eden sisteme lanet ettik.

Havamızı, suyumuzu, toprağımızı yüzyıllar boyunca radyasyonla zehirleyecek Çernobil’in 25.yılında, bir kez daha Çernobil’e Lanet, Nükleere Hayır! diyeceğiz.

25 yıldır yaşadıklarımızla, hikayelerimizle, isyanımızla geliyoruz!

ÇERNOBİL’İ YAŞAYAN, TANIK OLAN, YAKINLARINI KAYBEDEN İNSANLARIN KATILIMI VE AÇIKLAMALARIYLA;

Başta Nükleer Santraller olmak üzere, yaşamımızı yok eden sözde enerji projelerinin ardındaki talan, rant ve sömürüye karşı isyandayız, sokaktayız.

Tarih: 26 Nisan 2011 Salı saat: 19.00
Yer: Taksim Tramvay Durağı (Taksim Meydani)

Detaylar yakında duyurulacaktır. Her turlu katki, destek ve oneriniz icin: [email protected] e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

Karadeniz İsyandadir Platformu

Dayanışma