Suruç Katliamı’nın Dördüncü Yılında Katledilenler Mezarları Başlarında Anıldı

Dört yıl önce patlamanın olduğu saatte 11:50’de Suruç’ta katledilen devrimciler eş zamanlı olarak mezarları başında anıldı. Devrimci Anarşist Faaliyet olarak biz de Alper Sapan ve Vatan Budak’ı anmak için mezarları başındaydık.
 
Alper Sapan anmasında açılış konuşmasının ardından anarşist şair Kenneth Rexroth’un “Paris Komünü’nden Kronştad İsyanı’na” adlı şiirini okuduk. Ardından “Alper Sapan Ölümsüzdür”, “Alper Sapan Kara Bir İsyan” sloganları atıldı. Vatan Budak’ın anmasında mezarı başında konuşan yoldaşımız da 19 Temmuz’daki İberya Devrimi’nden bahsederek buradaki dayanışmanın bir örneğinin Suruç’ta gösterildiğini belirtti. Aynı inançla mücadeleye devam edileceği vurgulandıktan sonra “Suruç’u Unutma Unutturma” sloganları atıldı.
Alper Sapan ve Vatan Budak’ı anmak için dayanışmaya mezarı başına gelen devrimcilerle hep birlikte haykırdık. Dört yıl önce bugün 33’ümüzü bombalarla katlederek bizi yıldıramadılar. Ne yaparlarsa yapsınlar bundan sonra da yıldıramayacaklar. Özgür bir yaşama olan inancımızla, gerçek adaleti kazanana dek sokaklarda olmayı, mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Tekrar ve tekrar söylüyoruz ki Kavganız Kavgamızdır!
 
Suruç’ta katledilen 33 anarşist ve sosyalist devrimcinin hesabı sorulacak!
 
Katil devlet hesap verecek!

 

 

 

Dayanışma