Suruç Katliamı’nın İkinci Yılında Sokaklardaydık

Bundan tam iki yıl önce bugün, Rojava Devrimi’yle dayanışmak için Kadıköy’den yola çıkan 33 devrimci, katil devlet ve çetelerin bombasıyla katledildi.

Bizler katledilen kardeşlerimizin hesabını sormak için iki yıldır sokaklardayız. “Suruç için Adalet, Herkes için Adalet” şiarıyla ve ilk günkü öfkemizle devrimci dayanışmayı örgütlüyoruz. Sınırı geçemeyenlerin düşlerini gerçeğe çeviriyoruz.

 

Sabah saatlerinde eş zamanlı olarak mezarlıklardaydık. Alper Sapan’ın, Büşra Mete’nin, Ece Dinç’in, Vatan Budak’ın mezarlarının başında kaybettiklerimizi andık.

Her ayın 20’sinde Kadıköy, Halitağa Caddesi’nde Suruç Aileleri İnisiyatifi’nin düzenlediği 33 dakika süren oturma eylemine katıldık. Ardından Süreyya Operası önünden, anma programımızı gerçekleştirdiğimiz Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’na yürüdük.

“Suruç’un Hesabı Sorulacak”, “Katil Devlet Hesap Verecek”, “Yaşasın Devrimci Dayanışma” sloganlarıyla burada anma etkinliğimizi gerçekleştirdik.

33 devrimcinin sırtlarında taşıdığı oyuncaklar başka başka çantalarda, hayaller başka başka yüreklerde Kobanê’ye akmaya devam edecek. Özgür bir yaşama olan inancımızla, gerçek adaleti kazanana dek sokaklarda olmaya devam edeceğiz.

Suruç’ta katledilen 33 anarşist ve sosyalist devrimcinin hesabı sorulacak!

Katil devlet hesap verecek!

Dayanışma