“Taşeron Düzeni Yıkılacak”

Migros  işçileri1 - anarşist faaliyet

Migrosa bağlı CEVA Lojistik’te sendikal faaliyetten dolayı geçtiğimiz hafta işten çıkarılan 18 Migros işçisi bugün Kadıköy de bir eylem gerçekleştirdi. Direnişçi Migros işçileri Altıyol’da biraraya gelerek Kadıköy’deki 3 Migros şubesine yürüyüş gerçekleştirdi. ” Yaşasın Migros & CEVA Direnişiz İşimizi Geri Alacağız Taşeron Düzenini Yıkacağız DGD SEN” yazılı pankart açan Depo, Antrepo, Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı Sendikası(DGD SEN) üyesi işçilere ” Bilale Ne Kadar Bize De O Kadar Asgari Ücret Azami Hırsızlık Umut SEN” yazılı pankartı ile katılan Umut SEN de destek verdi. Eyleme Devrimci Anarşist Faaliyet’liler de katılarak dayanışma gösterdi.

Direnişçi işçiler Altıyol’dan”Taşeron Düzenini Yıkılacak”, ” İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız”, ” Direne Direne Kazanacağız” sloganlarıyla  önce Moda Migros şubesine yürüdü. Burada Migros’a girerek içerde Migros’u CEVA Lojistik’i teşhir eden işçiler “Migros’tan Alma Emeğimizden Çalma”, “Yaşasın Migros Direnişimiz” sloganları attı. Direnişçi Migros işçileri buradan yürüyüşle Kadıköy Çarşı’daki iki Migros şubesine de girerek yılbaşı alışverişi yapan Kadıköy’lülere “Migros’tan alma Hakkımızdan Çalma” sloganlarıyla, işten çıkarılmalarını anlatan ajitasyonlarla seslenirken, Migros işçilerine de sendikalı olma çağrısı yaptı.

Kadıköy Çarşı Migros önünde bir basın açıklaması gerçekleştiren direnişçi Migros işçileri, ” Bu daha Başlangıç Örgütlenmeye Devam” sloganlarıyla eylemini sonlandırdı.

Dayanışma