Terhis edilen asker, Aydemir’e işkenceyi doğruladı

Sanık albayın hastalığını mazeret gösterip gene katılmadığı duruşmada, Enver’in dövüldüğü odanın keşfinden alınan duvar örneğinin incelenmesine geçildi. Keşif sırasında imzalı olarak kapatılan üç zarfın da açılmış olduğu görülünce Enver Aydemir’in avukatları buna itiraz tti. Delil güvenliğinin mahkemece sağlanmamış olduğu belirtildi. Bunun faillerinin bulunması istendi.

Başka mahkemelerce alınan tanık ifadelerinden gelenler okundu. Bu ifadelerden ikisinde Enver Aydemir’e herhangi bir kötü muamele yapılmadığı söyleniyordu. Avukatlar bu beyanların sanık Albay’ı koruma amacı taşıdığını belirterek itiraz ettiler. Çatalca’dan yollanan bir tanık ifadesinde ise Komutanın odasında Enver Aydemir’in dövüldüğü açık bir biçimde ifade ediliyordu.

Olay sırasında görevli bulunanların fotoğrafların Enver’e gösterilerek tesbiti istendi. Enver Aydemir bazısını tanıdı, bazısının ne görev yaptığını hatırlamadığını söyledi. Ama Enver Aydemir, olayın başından sonuna yer alan 4 ya da 5 kişinin hiç fotoğrafının olmadığını belirtti. Avukatlar, bu kişilerin de fotoğraflarının çekilmesini talep etti.

Olay anında çekilen kamera görüntülerinin belirlenmesi için yapılan incelemenin yetersiz olduğu, bu incelemenin harddisk imajından değil doğrudan harddiskten olması gerektiği yolundaki avukatların itirazları üzerine bunun yeniden bir bilirkişiye yollanması kararlaştırıldı.

Duruşma diğer tanık ifadelerinin gelmesi maksadıyla 4 Mayıs günü 10:30’a ertelendi.

Dayanışma