Termik Santrale Karşı Direniş Büyüyor

Gerze’de binlerce yaşam alanı savunucusu ve köylünün katıldığı ”Termik Santrale Hayır” mitingi gerçekleştirlidi.Yeşil Gerze Patformu’nun düzenlediği mitinge birçok farklı ilden katılım gösterildi.

Miting sırasında konuşan Yaykıl Köyünden Melek AKGÖZ,“Kararlıyız, asla ve asla termik santrali kurdurmayacağız. Evlerimizi ve köyümüzü asla teslim etmeyeceğiz” dedi.Ayrıca yine Yaykıl Köyünden Şükran AKSU, “Orada bir köy var uzakta; gazlansak da, coplansak da, o köy bizim köyümüzdür. Hepimizi köyümüzden kovmaya kalktı, asla vermeyeceğiz köyümüzü” dedi.

Miting öncesi alana “Jandarma Arkanda, Polis Yanında Paran Batsın Özilhan Gerze İsyanda” yazılı pankartı asmak isteyen Karadeniz İsyandadır Platformu aktivistlerine, polis pankartın gerginlik çıkarabilecek içerikte olduğunu bahane ederek,pankartın asılmasına izin vermedi.

Polisin baskısına karşı pankartı yürüyüş sırasında taşıyarak alana sokan Karadeniz İsyandadır Platformu aktivistleri,miting alanına geldiğinde pankartı bir binadan aşağıya sallandırdı.

Yaklaşık beş bin kişinin katılımıyla gerçekleşen miting “Yaykıl halkı yalnız değildir” sloganlarıyla sonlandı.

Dayanışma