Vicdani retçi Muhammed Serdar Delice Yalnız Değildir!…


Barış İçin Vicdani Ret Platformu, geçtiğimiz hafta tutuklanarak Kasımpaşa Askeri Cezaevi’ne vicdani retçi Muhammed Serdar Delice ile dayanışmak için Kasımpaşa Deniz Saha Komutanlığı önünde eylem yaptı.

Delice’nin eşi Dilek Delice ve avukatı Mahir Orak’ın katıldığı eylemde oyuncu Nur Sürer ve Can Gürola isimli bir genç vicdani reddini açıkladı.
Barış İçin Vicdani Ret Platformu ve Mazlumder’e bu süreçte kendiklerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür eden Dilek Delice, sadece vicdani reddini açıklayanların değil, tüm yakınlarının çok kötü bir biçimde cezalandırıldığını ifade etti. Eşinin görüşüne gittiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Delice, ‘Nasıl bir cezayla karşılaşırsak karşılaşalım korkmuyoruz” dedi.

Av. Mahir Orak, askerde insan hakları ihlallerinin zorunlu askerlik uygulamasının bir sonucu olduğunu söyledi ve “Vicdani reddin yasal düzenleme yapılarak bir hak olarak tanınmasını, TSK’nın revizyonu ve denetim yolunun açılması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını, askeri yargılama usulünün kaldırılmasını talep ettiğimizi kamuoyu önünde bir kez daha tekrarlıyoruz” dedi.

Barış İçin Vicdani Red Platformu adına açıklama yapan Merve Orkun, “Muhammed Serdar Delice’yi tutuklayarak yıldırmaya çalışan militarist kurumlar bilmelidirler ki; bizler ne olursa olsun savaş karşıtı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz, egemenlere itaat etmeyeceğiz. Sürmekte olan savaşın bir parçası olmayacağız. Bir kez daha haykırıyoruz; vicdani retçi Muhammed Serdar Delice yalnız değildir” dedi.

Dayanışma