Yaşamını Savunan Gerze Halkı Yalnız Değildir!


YAŞAMI SAVUNAN GERZE HALKI YALNIZ DEĞİLDİR!
HALKA DEĞİL, TERMİKÇİ ANADOLU GRUBU’NA BARİKAT KURUN!

Bartın, Amasra, Gerze, Sinop… Yıllardır Batı Karadeniz’de halkın kararlı direnişine rağmen termik santral hayaleti dolaşıyor.

Gerze’de termik santral kurmak için Yaykıl Köyü’nde sondaj faaliyeti yapmak isteyen Anadolu Grubu’nun hukuğu ve mahkeme kararlarını hiçe sayan girişimleri, yöre halkının büyük direnişine rağmen arkasına devlet terörünü de alarak sürüyor. Gerze halkı Anadolu Grubu’nun haksız ve hukuksuz girişimleri karşısında 8 Ağustos’tan beri yaşam alanlarını savunmak için çadırlarda nöbet tutuyor.

Gerze’lilerin haftalardır süren bu onurlu direnişi dün, 5 Eylül Pazartesi günü bir kez daha polis ve jandarma terörüne maruz kaldı. Gerzelilere, üç otobüs jandarma, polis ve panzerlerle müdahale edildi. Kimyasal gazın da kullanıldığı saldırıda yaralananlar oldu, atılan gazlardan ormanda yangın çıktı, ambülânslar ise yaralıları değil gaz bombalarını taşımak için kullanıldı! Amma yine de sondajı yapamadılar!

10 Eylül Cumartesi günü, saat 13:30’da Galatasaray Lisesi önünde buluşuyor ve haykırıyoruz:

Arkasına devlet terörünü alarak zorla, zorbalıkla yaşam alanlarımızı katledebileceğini zanneden Anadolu Grubu bilmelidir ki Gerze halkının isyanı isyanımızdır!

Gerze’lilerin onurlu direnişine bin selam!
Anadolu Grubu Gerze’den elini çek!

Değerli basını ve tüm yaşam savunucularını bekliyoruz:

10 EYLÜL CUMARTESİ
SAAT: 13:30
GALATASARAY LİSESİ ÖNÜ, BEYOĞLU

KARADENİZ İSYANDADIR PLATFORMU

Dayanışma