Ada Tersanesi İşçileri’nden İşgal Eylemi-Güncellendi

ada tuzla 3

Maaşlarını alamadıkları için 14 Ocak’tan bu yana tersane önünde direnişlerini sürdüren Ada Tersanesi işçileri bugün tersane içindeki vinci işgal ederek üretimi durdurdu.

Sabah erken saatlerde tersane önünde toplanmaya başlayan işçiler, tersane patronu Adil Erkoç’un kendilerine defalarca söz verdiğini ama her defasında işçileri oyalamayı sürdürdüğünü belirterek tersane içine girdi. İçeri giren işçilerle birlikte olan Devrimci Anarşist Faaliyet’liler de eylem esnasında polisin ve özel güvenlik görevlilerinin saldırısına maruz kaldı. Saldırı esnasında içeriye girmeyi başaran 10 işçi, tersane içerisindeki vinci işgal ederek üretimi durdurdu. Patron Adil Erkoç, işgal eyleminin ardından işçileri vinçten indirmek için itfaiye çağırdı. Ancak gelen vinçlerin içeri girmesi de kapıdaki diğer işçiler tarafından engellendi. İşgalin ardından tersane içine çok sayıda sivil polisin alındığı gözlemlendi.

10 işçinin tersane içine girmesinin ardından, diğer işçiler de tersane önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada konuşan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, patronla yapılan birçok görüşmeye rağmen işçilerin hala maaşlarını alamadıklarını belirterek . “En son dün ücretlerin ödeneceği konusunda söz verdi ama bankaya sadece 400 yatırdı. Bunun üzerine yeniden görüşmek istedik ama aracını işçilerin üzerine sürdü. Emniyet güçleri de yaşananları seyretti. Son çare olarak işçiler vincin üzerine çıkarak ücretleribi talep ediyor. Ücretlerimizi almadan bu tersanenin önünden ayrılmayacağız” diyen Saygılı tersane önüne gelen itfaiye görevlilerine de içeri girerlerse yaşanacaklardan sorumlu olacaklarını söyleyerek, itfaiye çalışanlarını uyardı.

Yapılan basın açıklamasına Devrimci Anarşist Faaliyet, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, DİSK, PSAKD ve BDP Tuzla temsilcilikleri de katılarak, işçilerle dayanışma gösterdi.

Tersane içindeki işgal eylemi devam ederken patron taşeron şirket aracılığıyla işçilerle görüşmelerini sürdürüyor. Saatlerdir devam eden işgal eylemi sebebiyle üretim yapılamayan tersanenin her geçen dakika zarar ettiğini gören patron polsiyle, özel güvenliğiyle, mafyasıyla işçileri yıldırmaya çalışıyor. Direnen işçilerse maaşları geri ödenene kadar vinçten inmeyeceklerini belirtiyor. Tüm baskılara rağmen Ada Tersanesi’nden “Direne direne kazanacağız” sloganları yükselmeye devam ediyor.

GÜNCELLEME-25 Ocak Cuma

Dünden bu yana Ada tersanesi’nde işgali devam ediyor. Yağmur ve soğuk havaya rağmen işçiler direnişlerini sürdürüyor. Polisin ve tersane patronlarının işçileri aç bırakarak eylemi sonlandırma çabalarına rağmen, dışarıdaki işçiler arkadaşlarına yemekleri ulaştırıyorlar. Büyük vincin 24 saati aşkın bir süredir çalışmaması ve üretimin yavaşlaması tersane patronunu rahatsız ettiğinden, patron sendika ile görüşmek zorunda kaldı. Görüşmeler sürüyor. Gelişmeleri aktaracağız.

 

ada tuzla 1

ada tuzla 4

ada tuzla 2

ada tuzla 3

25 Ocak Cuma

adatersanesi

 

Fabrika, Sokak