Ada Tersanesinde Direniş Sürüyor

ada tersanesi tuzla1

Maaşlarını alamadıkları için 14 Ocaktan bu yana direnişte olan Ada tersanesi işçileri tersane önünde kurdukları çadırla direnişlerine devam ediyorlar.

2 gün önce gece yarısı kimsenin olmadı vakit direniş çadırını saldırarak yıkan Ada tersanesi patronu işçilerin ödemediği maaşları ödemeyi kabul etmiyordu. Sabah tersane önüne gelen işçiler, çadırlarının yıkılmış olduğunu görmesiyle tersane önünü bloke etmişti ve giriş çıkışları engellemişti. İş başı yapmak için işe gelen işçileri de 1 saatlik iş bırakma eylemine çağırmışlardı. İşçilerin 1 saat tersaneye girmemesi ve kapının bloke edilmesi üzerine tersaneye gelen patron Adil Erkoç işçilere saldırmıştı.

İşçilerin kararlı direnişin devam etmesi Ada tersanesi patronlarını da geri adım atmaya zorladı. Bugün Limter-iş genel başkanı Kamber Saygılı ile görüşen şirket patronları işçilerin asgari ücretlerini ödeyip artan ücretlerini de hafta içi vereceklerini söylediler. İşçilerin daha öncede verilen sözlerin tutulmadığını gördüğü için, ilk önce elden artan ücretlerinin verilmesini sonra bankalara yatan asgari ücretleri alacaklarını söylediler. Eğer ücretlerinin tamamı ödenmezse direnişlerini sürdüreceklerini belirttiler.

8 gündür direnişlerini sürdüren işçileri Tuzla’da Ada tersanesi önünde mesai saatlerin boyunca direniş çadırında beklemeyi sürdürüyorlar.

 

Fabrika