Alkım Kitabevi-Kafka Kafe’de Direniş Kazandı!

alkım direnişi6

İstanbul’daki Alkım Kitabevi ve Kafka Kafe işçileri sigortasız çalıştırılmaya, aylardır ödenmeyen maaşlara, gasp edilen fazla mesai ücretlerine karşı bugün, Kadıköy Kafka Kafe’de iş durdurma eylemindeydi. “Maaşlarımızı Alamıyoruz/Hizmeti Durduruyoruz” yazılı tişörtler giyerek sabahın erken saatlerinde Kafka Kafe’de iş durduran işçiler, kendilerini darp etmeye çalışan patrona, özel güvenliklere, şirket yetkililerine ve polislere karşı eylemlerini sürdürdüler.

alkım direnişi1

Kafka Kafe’de iş bırakma eylemi sürerken, onlarca kişi de, işçilerle dayanışma için Alkım Kitabevi önüne geldi. Tüm Emek-Sen üyeleri, işten atılan ve direnişte olan Dora Otel işçileri ve benzer sebeplerle işten atılan birçok işçi ile beraber  iş durdurma eyleminde olan işçilere destek olmak için binayı bloke ettik. Alkım Kitabevi ve Kafka Kafe patronları ise direnişi görünmez kılmak için mağazaya giriş-çıkışları kapatıp bütün müşterileri mağaza dışına çıkardı. Üç saat süren kararlı direniş sonunda Alkım Kitabevi Kafka Kafe patronları pes etti.  150’ye yakın işçisi olan Alkım-Kafka patronları işçilerin aylardır gasp ettikleri maaşlarını ödedi, sigortasız çalışanları sigortalayıp, fazla mesai ücretlerini ödemek zorunda kaldı.

Direnişin zaferle sonuçlanmasının ardından işçiler ile beraber, Alkım Kitabevi/Kafka Kafe önünde bir açıklama gerçekleştirdik. Direnişçi işçiler, bundan sonra maaşlar ödenmediğinde ya da çalışanların hakları gasp edildiğinde de direnişe geçecekleri konusunda uyarıda bulundu. Açıklamanın ardından eylem halaylarla, sloganlarla sonlandı.

Yaşasın Onurlu Direnişimiz!

Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır!

Fabrika, Sokak