Alkım Kitabevi-Kafka Kafe’de İşçilere Mobbing, Dayanışmaya Gelenlere Saldırı

alkım saldırı1alkım saldırı2

Dün ( 31 Ekim ) iş durdurma eylemi işe direnişe başlayan ve direnerek kazanan Alkım Kitabevi-Kafka Kafe işçileri bugün işe başlama saatlerinden itibaren mobbing ile yıldırılmaya çalışıldı. Mobbing saldırılarına yılmayan işçiyi darp eden Alkım Kitabevi-Kafka Kafe patronları dayanışmaya gelenlere de saldırdı. Saldırılarda bir yoldaşımız Alkım Kitabevi güvenliğinin telsiz fırlatması üzerine başından yaralandı. Saldırılar sonrası akşam geç saatlere kadar Alkım Kitabevi girişi ve Kafe Kafka girişi tutularak blokaj eylemi gerçekleştirildi. Eylem süresince Alkım-Kafka patronları deşifre edildi. Eyleme ESP, DİP, SDP, Alınteri gibi devrimci kurumların yanı sıra İnşaat İş, Tüm Emek Sen gibi sendikalar da katılarak dayanışma gösterdi.  Eylem 20.30’da gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından sonlandı.

alkım saldırı10

Kafe Kafka-Alkım Kitabevi İşçilerinin Yaptığı Basın Açıklaması;

Dün arkadaşlarımız maaşlarını alamadıkları için, fazla mesai ücretleri ödenmediği için, sigortasız çalıştırıldığı için iş durdurma eylemi gerçekleştirdiler. 4 Saat işlemeyen kafe kafka ve alkım kitapevi hemen işçilerin maaşlarını ödeyip talepleri kabul ettiler. Direniş kazanımla sonuçlandı.
Ertesi gün direnişi kazanan arkadaşımız işe gittiğinde garson olarak çalışan Onur Özkaya’ya depo temizlemesi yaptırıldı. Depoda bulunan eşyalar asansör olmasına rağmen asansör kapatılarak 5. kata taşıttırılmak istendi. Hatta müdür Serkan Bilir tarafından sözlü bir şekilde “sana işkence olsun diye bu işi yaptırıyoruz” dendi. Kendi işi olmadığı için bunu yapmak istemeyince Garson Onur Özkaya Müdür Serkan Bilir tarafından kameranın kayıt almadığı odaya çekilerek darp edildi, daha sonra tekrar müdür Serkan Bilir ve Uğur isimli şef tarafından darp edildi, merdivenden itildi.
Merdivenden yuvarlanan garson işçisi ile dayanışmak ve destek olmak için Alkım Kitabevi önüne gelen işçilere de patronların emri ile güvenlik görevleri saldırarak bir kişinin başını yaraladı.
İşlerin maaşlarını gasp eden, işçileri sigortasız çalıştıran, işçilerin fazla mesai ücretlerini ödemeyen patronlar bugün işçilere ve dayanışmaya gelenlere saldırarak işçi kanı dökmüştür.
Bizler Kafe Kafka ve Alkım Kitapevi patronlarının peşini bırakmayacağız. İşçileri sömüren işçi kanı döken patronlardan hesap soracağız.

Kafe Kafka – Alkım Kitapevi İşçileri

Fabrika, Sokak