Direnişin 2. Günü : “Yaşasın Onurlu Direnişimiz”

6 solgun

Taşeron inşaat işçilerinin direnişi 2. gününe halaylarla “İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız”, “Direne Direne Kazanacağız” sloganlarıyla başladı. Önceki günden direniş alanını terketmeyen direnişçi işçiler, tüm gün boyunca sloganlar halaylar ile direnişin 2. gününü de büyük bir coşku ve kararlılıkla sürdürdü.

3 solgun

 

 

 

 

 

 

 

 

Sabah erken saatlerden itibaren sloganlarla direniş alanını dolduran taşeron inşaat işçileri, belediye girişine kurulan polis barikatları önünde ve belediye girişinde bulunan kaldırımda oturma eylemine başladı. Sabah erken saatlerde biz de Devrimci Anarşist Faaliyet olarak direniş alanındaydık. Öğlen saatlerine kadar halaylar ve türkülerle bekleyiş sürerken, öğlen saatlerinde yine işçiler ve dayanışmaya gelenlerin kendi imkanlarıyla bir sofra kurularak yemek ihtiyacı karşılandı.

1 solgun

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki gün yol kapatınca “müdahale ederiz” tehditleri savuran koluk kuvvetlerine karşı bugün 15.00’da 5 dakikalık yol kapatma eylemi gerçekleşti. Yolu kapatarak burada Kürtçe türkülerle halay çeken işçiler trafiği de engelledi. Direniş alanını terketmiş olan TOMA ve çevik kuvvet polisleri tekrar direniş alanına gelerek işçilere saldırmaya hazırlanırken 5 dakikalık eylem sonlandı.  Eylem sonrası halaylara kaldırımda devam edildi.

6 solgun

 

 

 

 

 

 

 

 

Yine önceki gün kararlaştırıldığı gibi saat 17.00’da belediye kapısı önünden yol kapatılarak ana caddeye kısa bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından ajitasyonlar ve sloganlar ile direnişin 2. gününün sonlandırıldığı yarın sabah 08.00’da tekrar direniş alanında olunacağı vurgulandı.

10 solgun

 

 

 

 

 

 

 

 

Direnişteki taşeron inşaat işçilerinin tamamı 2. gününde de büyük bir coşku ve kararlılıkla direnişi sürdürürken hem belediyede hem de belediye çevresinde çalışan işçiler dayanışmaya gelerek sınıf dayanışması vurgusu yaptı.

Yaşasın Sınıf Dayanışması!

Yaşasın Onurlu Direnişimiz!

Zafer Direnen İşçilerin Olacak!

 

Dayanışma, Fabrika