Direnişteki İşçiler Platformu kuruldu

İstanbul’da direnişte ki işçiler kurdukları Direnişteki İşçiler Platformu’nda biraraya gelerek, kölece çalışma ve yaşamaya, taşeronlaşmaya, güvencesizliğe karşı işçi sınıfının tüm kesimlerini birleşik mücadeleye çağırıyor.
Bizler İstanbul’da süren İSKİ, Tekel, Samatya, İtfaiye, Marmaray, Sinter metal, Esenyurt belediye, Atık kağıt, Atv-Sabah direnişlerinden direnişçi işçileriz.
Herbirimiz kölece çalışmaya kölece yaşamaya hayır demek için, ücretlerini alamadığı için, işten atıldığı için, taşerona hayır demek için ve güvencesizlikle mücadele etmek için direnişteyiz. Biraraya gelmemiz ve birlikte mücadele etmemiz gerektiği üzerinden, sınıf dayanışmasının en ileri örneğini sergileyerek tüm işçi kardeşlerimize örnek olmak ve birleşe birleşe kazanacağız sloganını slogan olmaktan çıkarıp somut karşılığını yaratmak için toplandık. Bundan sonraki süreçte işçi sınıfına dönük saldırıları püskürtmek, direnişlerimizin dayanışmasını sağlamak, uğruna bedeller ödediğimiz 1 Mayıs’a direnişlerimizin ortak iradesiyle yürümek, 1 Mayıs’ı ve sınıfın gündemlerini belirleyenin ihanetçi sendika bürokrasisi değil işçiler olması gerektiğine inandığımız için direnişteki işçiler platformu altında birleştik.
10 Nisan 2010 Cumartesi günü Saat 13.00′da Kadıköy’de yapılacak olan Anayasa mitingine pankartımızla ve direnişlerimizin ortaklaştığı kortejimizle katılacağız, önümüzdeki hafta da yapacağımız bir yürüyüşle platformumuzu basına ve kamuoyuna deklare edeceğiz.

Birleşe birleşe kazanacağız!
Yaşasın sınıf dayanışması!
Kahrolsun ücretli kölelik düzeni!

Direnişteki İşçiler Platformu

Fabrika