Dora Otel İşçilerinin Pazar Yürüyüşleri Sürüyor, Direniş Büyüyor!

dora 1

Dora Otel işçileri, Tüm Emek Sen sendikası ve Dora Otel İşçileriyle Dayanışma Platformu bileşenleri olarak Pazar günler otel önüne gerçekleştirdiğimiz yürüyüş sürüyor. Bu haftaki yürüyüşte Taksim Talimhane’de biraraya gelerek yürüyüşe buradan başladık. Türkçe ve İngilizce “Dora işçisi yalnız değildir” ve Türkçe, İngilizce ve Arapça “Atılan işçiler geri alınsın!” yazılı pankartlar açtık. Güzergah boyunca, “Dora işçisi yalnız değildir”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz” sloganlarıyla Dora Otel önüne yürüdük. Yürüyüş boyunca güzergah üzerindeki otellerin önünde durarak buradaki çalışanlara ve otel müşterilerine Dora Otel işçilerinin direnişini ajitasyonlarla duyurarak dayanışma çağrısı yaptık.

dora4
Dora Otel ünü geldiğimizde burada İngilizce, Türkçe ve  Arapça basın açıklamalarıyla Dora Otel’deki ağır çalışma koşulları anlatıldı. Açıklamanın ardından kurumlar adına dayanışma mesajları okundu. EHP, DAF, Mücadele Birliği, TÖP-G adına yapılan konuşmalarda dayanışma vurgusu ön plana çıkarıldı. Devrimci Anarşist Faaliyet adına konuşan yoldaşımız  Rıfat Güven  Dora Otel İşçileri’nin verdiği mücadeleyi selamlayarak yaşamın her alanında örgütlenmeye vurgu yaptı. Yaşamın her alanında örgütlenerek mücadele etmenin ezilenler açısından vazgeçilemez olduğuna dikkat çeken Güven, Dora Otel İşçileri’nin bu onurlu direnişinde dayanışmayı büyütmeye vurgu yaptı.

Eylemimiz açıklamaların ve dayanışma mesajlarının ardından bir sonraki Pazar günü gerçekleştireceğimiz yürüyüşe çağrı ile sonlandı.

 

Dayanışma, Fabrika