Dora Otel İşçisi Yalnız Değildir!

Dora 3

Dora Otel İşçileriyle Dayanışma Platformu olarak  direnişin başladığı günden itibaren her pazar olduğu gibi bu hafta da Pangaltı’ndan Dora Otel önüne yürüdük. Bu sabah saat 09.30’da toplanıp Pangaltı’daki Osmanbey metrosu önünden, “Sendika haktır engellenemez!”, “Dora işçisi yalnız değildir!”, “Zafer direnen emekçinin olacak!” sloganlarıyla yürüyüşümüze başladık.

Bu haftaki eyleme, atılan işçilerin örgütlü olduğu Tüm Emek Sen sendikası ile Dora Otel İşçileriyle Dayanışma Platformu olarak bizim dışımızda ayrıca, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), İYAGAD (İstanbul Yeditepe Aşçılar ve Garsonlar Derneği), Devrimci İşçi Hareketi(DİH) ve İnşaat İşçileri Sendikası da katılarak dayanışma gösterdi.

Otel önünde basın açıklamasını işten çıkarılan işçilerden Salih Sözüdoğru okudu. Basın açıklamasının ardından platform bileşenleri ve dayanışma gösteren ÇHD, İYAGAD, İnşaat İşçileri Sendikası adına birer temsilci konuşma yaptı. Bizler de Devrimci Anarşist Faaliyet olarak yaptığımız konuşmada Dora Otel işçilerinin mücadelesinin yanında olduğumuzu belirtip; nasıl ki dünyayı biz yaratıyorsak, başlarına yıkmasını biliriz diyerek patronlara karşı sınıfın öfkesini haykırdık!

Dora İşçisi Yalnız Değildir!
Yaşasın Sınıf Dayanışması!
Direne Direne Kazanacağız!

Dayanışma, Fabrika