Fibrobeton’da Direniş Geri Adım Attırdı!

Sf7

Fibrobeton’a bağlı Mdprekast adlı taşeron şirkette çalışan taşeron inşaat işçileri, gasp edilen ücretleri için bugün İnşaat İş Sendikası ile birlikte direnişe başladı. Taşeron inşaat işçileri ve İnşaat İş Sendikası ile beraber bugün başladığımız direniş daha ilk gününden patronlara geri adım attırdı.

Taşeron şirket tarafından ücretleri gasp edilen taşeron inşaat işçileri, İnşaat İş Sendikası ve dayanışmaya gelen HDP Ümraniye İlçe Örgütü, Alınteri, Mücadele Birliği ve Devrimci Anarşist Faaliyet olarak asıl işveren Fibrobeton’un Kavacık’ta bulunan ofisi önüne bir yürüyüş gerçekleştirdik. Yürüyüş süresince sık sık “İnşaat İşçisi Köle Değildir”, “Direne Direne Kazanacağız”, “Hak Verilmez Alınır Zafer Sokakta Kazanılır”, “Kavga Direniş Yaşasın İnşaat İş”, “Zafer Direnen İşçilerin Olacak” sloganları attık. Fibrobeton’un bulunduğu UZKA Plaza önüne geldiğimizde burada İnşaat İş adına bir açıklama yapıldı. Açıklamanın ardından taşeron inşaat işçileri de gasp edilen ücretlerine dair konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından basın açıklaması eylemimizi sonlandırarak UZKA Plaza önünde sloganlarla halaylarla bekleyişimizi sürdürdük. Direnişimizin ilk gününün coşkusu Fibrobeton patronlarının yüreğine korku saldı. Taşeron şirketi Mdprekast taşeron inşaat işçilerini arayarak yarın öğleden önce gasp edilen ücretleri ödemek için görüşme talep etti.
Direnişimiz daha ilk gününden taşeron inşaat işçilerinin kararlı duruşuyla Fibrobeton ve taşeronu Mdprekast’a geri adım attırmıştır. Tıpkı Esenyurt’ta, Astoria’da ve PTT’de olduğu gibi.

Yaşasın Onurlu Direnişimiz!

İnşaat İşçisi Köle Değildir!

Yaşasın Sınıf Dayanışması!

 

Dayanışma, Fabrika