Haymarket’ten Taksime Sürüyor, Sürecek Mücadele

Devletin yasaklarına ve baskılarına karşı Devrimci Anarşist Faaliyet olarak 40. yılında  “Anarşist Devrime Faaliyetle” pankartıyla Taksim için yürüdük.

Devletin Taksim’i yasaklayarak Bakırköy’ü adres göstermesine karşı devrimci kurumlar olarak 1886 yılından beri yoldaşlarımızdan aldığımız direnişi büyüterek direnişimizi sürdürdük. “Haymarket’ten Taksime Sürüyor, Sürecek Mücadele” sloganlarıyla Gayrettepe’den Taksim’e doğru yürüdük.

Sabah saatlerinde Zincirlikuyu Mecidiyeköy hattından Taksim’e yürüyüşe geçen devrimcilere polis saldırdı. Saldırı sonrasında caddeden ara sokaklara geçilerek sokaklara barikatlar kuruldu. Polis saldırısı, gözaltısı ve çatışmalar devam etti. 1 Mayıs’ta Taksim’e çıkmak isteyen iki yoldaşımız Zincirlikuyu’da gözaltına alındı. Darp edilerek gözaltına alınan yoldaşlarımız akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Tüm gün boyunca 1 Mayıs Meydanı Taksim’dir diyenlere yönelik polis saldırılarında gözaltına alınanlar ile dayanışmak amacıyla Kadıköy’de bir açıklama gerçekleştirildi.

Fabrika, Sokak