İzmir UPS çalışanları 95 gündür direnişte

95. gündür direnişte olan UPS işçileri, sloganlar ve pankartlarla fabrika önünde eylemdeydi. UPS İzmir yönetimi içerdeki işçilerle direnişteki işçilerin bağlantısını demir levhalarla engellemeye çalıştı. Eyleme Karabasanİzmir de katılarak UPS işçilerine destek verdi.

21 Nisan’da işten atılmalara karşı 25 Nisan 2010’da başlayan ve 90 gündür aralıksız devam eden UPS işçilerinin İzmir’deki direnişi tüm kararlılığıyla sürüyor.

UPS yönetimini sendikal mücadeleleriyle köşeye sıkıştıran işçiler, her çarşamba 08:30’da Bornova sanayi caddesinde gerçekleştirdikleri yürüyüş ve basın açıklamalarıyla direniş ateşinin sönmeyeceğini herkese gösteriyor ve herkesi dayanışmaya çağırıyor.

Yapılan basın açıklamasında işten atılan arkadaşlarının geri alınmasını, şirketin işçi kıyımına son vermesini, çıkan işçiler yerine yeni işçiler alarak işçileri birbirine düşüren uygulamaların kaldırılmasını talep eden işçiler, talepleri kabul edilinceye kadar fabrikanın önünde direnişlerine devam edeceklerini belirttiler. Ve bu direnişin sonunda ‘ya sendikanın gireceğini ya da kepenklerin ineceği’ şiarını vurgulayıp eylemi alkışlarla sonlandırdılar.

Eyleme Karabasanİzmir de katılarak UPS işçilerine destek verdi.

Dayanışma, Fabrika