KUM TORBASI MIYIZ?

Eylemde dağıtılan bildiri;
Sermaye sistemi insalık için her zaman ve her yerde bir kaza ve bir facia olmuştur. Patronlar daha fazla kar ve para kazanabilmek için işçilerin canı pahasına da olsa onları kobay olarak kullanmaktan çekinmiyorlar. Pazartesi günü Gisan tersanesindeki ölümler bunun açık bir göstergesidir. Ağırlık testi yapmak için kum torbası yerine 19 işçinin ağırlık olarak kullanılması ve halatın kopmasıyla gerçekleşen kazanın sonucu; Ramazan ÇETİNKAYA, Ramazan AYGÜN ve Emrah VAROL’un ölümü, diğer 12 işçinin de yaralanmasıdır. Bu olayla birlikte tersanedeki ölüm bilançosu 107’ye ulaşmıştır.
Bugün iş sektöründe ölüme terk edilen işçiler birer, ikişer öldürülüyor. Kot taşlamadan, inşaat sektörüne kadar daha birçok iş kolunda çalışan işçiler bugün para hırsıyla gözü dönmüş patronların ölüm laboratuarlarında çalışmaya devam etmektedirler. Devlet yetkilileri ise bunun üstünü örtmeyi, gündem değiştirmeyi ve patronların sözcüsü olmayı tercih etmekte, işçilerin kanından beslenmeye devam etmektedirler.

Patronlar ve sermaye sistemi için bir kum torbasından, bir güvenlik kemerinden ve bir güvenlik ağından daha da değersiz olan bizler, kum torbası olmayı reddettiğimizde ya işten atılırız ya da işten atılma tehdidiyle ölüme mahkum ediliriz.
İnsan yaşamı hiçe sayılıyor, değersizleştiriliyor. Tuzla haberleri gazetelerde, televizyonlarda bir maç skoru gibi verilip insanların hafızalarına kazınıyor. Bu maçın sonucunda mağlubiyetin ve yenilginin tarafı ise her zaman işçiler oluyor. Galip olan taraf ise hep kendi ceplerini doldurma hırslarıyla patronlar oluyor.
Bizler sessiz kaldıkça, tepkimizi sokaklarda, fabrikalarda bizi ölüme terk eden patronların yakalarına yapışmadıkça, örgütlenmedikçe, yaşamlarımızı kum torbaları içine sığdırmaya devam edecekler.
Bu bir yazgı değil, seri cinayet! Patronlara ve onları kollayan devlete karşı örgütlenirsek bu yazgıyı değiştirebiliriz.
Ekmeğini kazanırken katledilen tüm işçiler ve onların aileleri adına bizim de canımız acıdı. Kapitalizme ve devlete karşı nefretimiz kat kat daha da arttı. Bu olanları asla unutmayacağız ve unutturmayacağız!

İstabulAhali

Fabrika