Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde Taşerona Karşı Direniş!

Maltepe Direnişi9

Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hastane personeli olarak mutfak, temizlik, hastabakıcı ve tenkik destek elemanı olarak çalışan 98 işçi direnişe başladı. Sendikalı oldukları ve hastanede taşeron şirket istemedikleri için işten çıkarılan ve direnişe başlayan 98 işçiyi direnişin 3. gününde ziyaret ettik.Maltepe Direnişi4

İki ayı aşkın bir süredir baskı ve tehditlere karşı sendikal örgütlenme yapan sağlık işçileri, hastanedeki çalışma saatlerinin kısaltılması, yapılan iş kalemlerinin azaltılmasını isteyip yapılan yüzde 3 oranındaki zamma da itiraz ettiler. İtirazların sonunda hastane müdürü ile gerçekleştirdikleri görüşmelerde  çalıştıkları günden bu yana yol ücretlerinin de verilmemesine dikkat çekerek yol ücreti isteyen sağlık işçileri oyalama ve yıldırma politikalarıyla karşılaştı. Hastane yönetiminin bu politikalarına  karşı net bir tavır sergileyen sağlık işçilerinin tamamı  geçtiğimiz Cuma günü Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi patronları tarafından işten çıkarıldı.

Maltepe Direnişi9

Pazartesi gününden itibaren hastane girişine çadır kurarak burada geceli gündüzlü direnişte olan sağlık işçilerinin direnişini 3. gününde ziyaret ettik. Direnişçi işçiler ile Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde çalışma koşulları üzerine, sağlık işçilerine dayatılan  angarya işler üzerine sohbetler gerçekleştirdik. Direnişin başlamasının ardından taşeron şirket ile anlaşan hastane yönetiminin “gelin şirket bünyesinde işinizin başına dönün” çağrılarına karşı hastanede taşeron istemeyen direnişçi sağlık işçileri, taşerona karşı da direndiklerini vurguluyorlar.

Maltepe Direnişi2

Direniş gün boyu atılan sloganlar, türküler ve çekilen halaylarla coşkulu bir şekilde sürerken çevre esnafı ve Maltepe halkı direniş ile maddi manevi bir dayanışma örüyor. Direnişe  çok sayıda devrimci kurum da ziyaretleri ve sohbetleri ile dayanışma gösteriyorlar.

Adeta kıyım şeklinde işten çıkarılan sağlık işçilerinin direnişi, soğuk hava koşullarına, patronların yıldırma politikalarına ve taşeron şirkete karşı radikal- örgütlü duruş ve dayanışmayla sürüyor.

Dayanışma, Fabrika