Patronlar Sarayda İşçiler Sokakta!

1Dora

Dora Otel İşçileriyle Dayanışma Platformu olarak bugün, sendikalı oldukları için işten çıkarılan Dora Otel işçileri ile beraber 3 farklı şehirde eş zamanlı eylem gerçekleştirdik.

İstanbul’da Dora Otel önünde, Adana’da Plaza Otel önünde, Ankara’da ise Aroks Grup önünde eş zamanlı eylemler gerçekleştirdik. Ankara’daki eylemimize platform bileşenleri dışında Taçanka Anarşist Komünist Kolektif’ten yoldaşlarımız da katılarak dayanışma gösterdi.

dora 1

İstanbul’da Pangaltı Metro çıkışında biraraya gelerek buradan Dolapdere’de bulunan Dora Otel önüne bir yürüyüş gerçekleştirdik. Tüm Emek-Sen’e üye oldukları için işten çıkarılan Dora Otel işçileri Tüm Emek-Sen sendika temsilcileri ve platform bileşenleri olarak yol boyunca ajitasyon ve sloganlarla Dora Otel işçilerinin direnişine dayanışma çağrısı yaptık. Yürüyüş boyunca Türkçe ve İngilizce “Atılan işçiler geri alınsın- Dora Otel İşçileriyle Dayanışma Platformu” yazılı pankart açıp, sık sık “Patronlar Sarayda İşçiler Sokakta” ve “Dora işçisi yalnız değildir” sloganları attık. Dora Otel önünde işçiler adına okunan bir basın açıklamasının ardından eylemimizi her hafta tekrarlayıp, Dora Otel işçileriyle dayanışmayı büyüterek sürdüreceğimizi vurgulayıp sonlandırdık.

Dora Otel İşçisi Yalnız Değildir!

Yaşasın Sınıf Dayanışması!

Dayanışma, Fabrika