Röntgenlere yazılır öfkemiz…

Kaza değil kasten adam öldürme
Kot kumlama işinin  güvenli ortamlar oluşturularak yapılması mümkünken, işçilerin rezalet koşullarda çalıştırıldığını belirten Kot Taşlama İşçileri ve avukatlar, Bakırköy Adliyesinde savcılığa suç duyurusunda bulundu. Avukatlar;  çalışırken solunan kumun ciğerlere dolması nedeniyle meydana gelen ölümlerin tesadüf ya da kaza olmadığını söyleyerek, patronların, işçileri  gerekli önlemleri almadan çalıştırdıklarından  bu nedenle de gerçekleşen ölümlerin kasten adam öldürme olduğunu ifade ettiler. “Adaletin gecikmesi adaletsizliktir” diyen Avukatlar, sorumluların tespit edilerek yargılanmalarını istedi.
Silikozis hastası Abdulhalim Demir ise ailelerine bakmak için bu işlerde çalıştıklarını ve iş seçme gibi bir lüksleri olmadığını söyledi. “Mağduriyetimiz ortada. Akciğerlerimiz bitmiş durumda. Efora bağlı nefes darlığı çekiyoruz” diyen Demir, buna rağmen ailelerini geçindirebilmek için çırpındıklarını vurguladı.

Kot taşlama işinde çalışmış ve silikozis hastası bir çok işçi arkadaşımızda dayanışma için adliyenin önündeydi. Röntgen filmlerine yazılan öfkeli cümleler aslında herşeyi anlatmaya yeterdi. “Kapitalizm Öldürür” ve “KottaşlaMA” yazılı dövizler basının oldukça ilgisini çekti. Bu süreçte öncelikli yapılması gereken silikozis hastalığını dillendirmek ve hasta işçilerin sağlık sorunlarının bir an önce çözülmesi için kamuoyu oluşturmak. Ayrıca biliyoruz ki bu durumun tek sorumlusu gözlerini kar hırsı bürümüş patronlar değil, seyirci pozisyonunda ki katil devlet ve kölelik sistemi vahşi kapitalizmdir.

www.kottaslama.org

Fabrika