Sfruttamento Padroni Ladri (Sömürücü, Hırsız Patronlar)

haber1

Sendikalı oldukları ve çalıştıkları fabrikada sendikal faaliyet yürüttükleri için işten atılan ISMACO işçileri, 85 gündür direniyor. Ermenegildo Zegna’nın İtalyan patronunun bugün şirketin Tuzla Serbest Bölge’deki fabrikasını ziyaret edeceğini öğrenen işçiler, Serbest Bölge’nin girişini eylem alanına çevirdi. Bizler de Devrimci Anarşist Faaliyet olarak ISMACO işçilerinin Serbest Bölge önündeki direniş çadırına giderek, dayanışma ziyaretinde bulunduk.

Sabah saatlerinde fabrikaya giren Ermenegildo Zegna Türkiye Genel Müdürü Francesco Lasorte, gün boyu direnişteki işçilerin sloganlarının hedefindeydi. Biz de büyük bir coşku ve dayanışma içinde süren eylemliliklere “Sfruttamento Padroni Ladri”(Sömürücü, Hırsız Patronlar) yazılı İtalyanca pankartla katılarak, patronu anlayacağı bir dille karşıladık.

Üretilen en ucuz gömleğin fiyatının işçilerin bir aylık maaşına denk düştüğü Zegna’da, sendikalı oldukları için işçileri işten çıkaran Ermenegildo Zegna patronu gün boyunca fabrika içindeydi. Avrupa’daki merkezlerinde sendikayı tanımak ve işçileri sendikalı yapmak zorunda olan Ermenegildo Zegna, Türkiye gibi bir coğrafyada ise sendikayı tanımayarak ve sendikalı olan işçilerini de işten çıkartarak Avrupa’da büyütemediği sömürüsünü bu coğrafyadaki fabrikalarında büyütüyor. Ermenegildo Zegna, işçilerinin örgütlülüğünün önüne geçebilmek için her yolu deniyor.

Tüm gün boyunca ISMACO içinde olan Lasorte, mesai saatinin bitmesine ve tüm çalışanların fabrikayı terk etmesine rağmen, Serbest Bölge’den çıkış yapmadı. Bizler, ISMACO direnişine yaptığımız ziyarette İtalyan patrona anlayacağı bir dilden seslenerek; patronların sarayda, işçilerinse sokakta olduğunu bir kez daha haykırdık. Akşam saatlerine kadar Serbest Bölge girişinde tutulan nöbet, “ISMACO’ya Sendika Girecek, Başka Yolu Yok” sloganlarıyla sonlandırıldı.

haber9

haber6

haber3

haber4

haber1

haber2

Fabrika, Sokak