Şişecam İşçisi Yalnız Değildir

28 Aralık’ta işten çıkartılan ve 10 gündür Topkapı’daki fabrika önünde direnişte olan Şişecam işçilerinin direnişi sürüyor. İşten atıldıkları günden bu yana fabrikayı işgal eden, yeni yıla işgal ettikleri fabrikada direnişle giren işçiler tüm zorluklara karşı mücadelelerini kararlılıkla sürdürüyorlar. Bizler de Devrimci Anarşist Faaliyet olarak 10. gününe giren Şişecam direnişe dayanışma ziyaretinde bulunduk.

İşten atılan işçilerin birçoğu on yıllardır Şişecam’da çalışmalarına rağmen,  fabrikanın Eskişehir’e taşınacak olması sebebiyle, patron Ahmet Kırman tarafından işten çıkartılmış. İşçilerin yalnızca bir kısmını ancak asgari ücretle Eskişehir’deki fabrikaya kabul eden patrona karşı Şişecam işçileri ise birlikte verdikleri mücadeleyi yine hep birlikte haykırıyor: “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz”

Eylem alanında dün yaşanan polis ablukasının ardından bugün de polisin fabrikaya yaptığı yığınak dikkat çekiciydi. Hem fabrika girişinde hem de fabrika içinde nöbet tutan işçilere karşı polis her ne kadar “ılımlı” bir görüntü yaratmaya çalışsa da; gerek direniş alanındaki tavrıyla yol açtığı tacizle gerek belki de yakın zamanda patrondan gelen emirle yapacağı saldırıyla direnişçiler üzerindeki baskısını sürdürüyor.

Kristal-İş Sendikası’na bağlı Şişecam işçileri, aileleri ve dayanışma ziyaretinde bulunan destekçileriyle birlikte direnişlerine tüm kararlılıklarıyla devam edeceklerini söylüyorlar.

 

 

 

Dayanışma, Fabrika