Taşeron İnşaat İşçileri Esenyurt’ta Direnişe Başladı

3 solgun

Esenyurt Belediyesi’nin de ortaklarından olduğu RDS Enerji ve REFORM İnşaat’ta Kıraç bölgesindeki Startowers inşaatının şantiyesinde çalışan 17 taşeron inşaat işçisi geçtiğimiz hafta bir dizi eylem gerçekleştirmişti. Eylemler süresince defalarca söz verilmesine rağmen hala daha gasp edilen ücretlerin ödenmemesine karşın taşeron inşaat işçileri bugün Esenyurt Belediyesi önünde direnişe başladı. 

2 solgun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İnşaat İşçileri Sendikası ile beraber ilk andan itibaren Devrimci Anarşist Faaliyet olarak bizim de dahil olduğumuz direniş  ana yoldan Esenyurt Belediyesi önüne gerçekleşen bir yürüyüş ile başladı. “Dünyayı Biz Yaratıyoruz Altında Biz Kalıyoruz Artık Yeter- İnşaat İşçileri Sendikası” yazılı pankartın açıldığı yürüyüş belediye önüne gelindiğinde basın açıklaması yapmaya gerek duymadan oturma eylemi ile sürdü. Oturma eylemi başladığı andan itibaren belediye önünü direniş alanı olarak belirleyen taşeron inşaat işçileri pankartı ” Zafer Direnen İşçilerin Olacak ” sloganlarıyla belediye girişine astılar.

 Bir TOMA, onlarca sivil ve çevik kuvvet  polisi ile direniş alaınında bekleyen koluk güçleri direnişçi işçilerin halaylarla coşkulu direnişi karşısında provokasyon yaratmak istese de başarılı olamadılar.

 

5 - solgun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gün içerisinde kendi imkanlarıyla oluşturdukları sofrada yemek ihtiyacını karşılayan direnişçi işçiler bu geceyi belediye önündeki direniş alanında geçirerek yarından itibaren sabah işe giriş saati olan 08.00 ile iş çıkış saati 17.00 arasında direniş alanında olacaklar.

6 solgun

Taşeron inşaat işçilerinin bu kararlı ve inançlı direnişi karşısında daha önce de İnşaat İş sendikası ile beraber hareket eden taşeron inşaat işçilerinin de tanık olduğu gibi patronlar gasp ettikleri ücretleri tamamıyla ödeyecekler. Esenyurt Belediyesi önündeki direniş aylarca da sürse işçiler değil başta Esenyurt Belediyesi patronu Necmi Kadıoğlu olmak üzere RDS Enerji ve Reform İnşaat patronları kaybedecek. Esenyurt’ta Direniş Kazanacak!

Zafer Direnen İşçilerin Olacak!

Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz!

 

 

 

Dayanışma, Fabrika