Tuzla’da Ada Tersanesinde Direniş Başladı

daf tuzla 1

Bir buçuk aylık maaşlarını alamadan işlerine son verilen Ada Tersanesi taşeron işçileri 15 Ocak saat 10:00’da tersane önünde toplanarak direniş başlattılar.
Tuzla’da Ada tersanesi önünde 10:00’da toplanan işçiler “Ücret hakkımız için direniyoruz, kazanacağız” pankartı açtılar. Ada tersanesi patronu son model arabasıyla tersaneye giriş yaparken, işçiler “direne direne kazanacağız”, “Köle değil işçiyiz, birleşince güçlüyüz”, “Tersane işçisi yalnız değildir” “Ada işçiye hesap verecek” sloganları atıldı.

Şirket savunuculuğu yapan güvenlik görevlileri ve sivil polislerle işçiler arasında kısa süreli gerilimler yaşandı. İşten atılan Ada tersanesi taşeron işçileri dün tersanede Vinçle malzeme arasında sıkışarak yaşamını kaybeden 33 yaşındaki Ersin Taşdemir için Sedef tersanesi önüne doğru yürüyüşe geçtiler.

Sedef tersanesi önünde açıklama yapan Limter-İş Sendikası genel başkanı Kamber Saygılı açıklama “Bu Tuzla tersanelerinde yaşanan 155. iş cinayetidir. İş güvenliği alınmadığı için bu cinayetler ne ilktir nede son olacaktır” dedi ve “AKP Hükümeti, Türkiye’nin Çin ve Arjantin’den sonra dünyanın üçüncü büyüyen ekonomisi olduğunu ilan etti. Ancak bunun bedeli işçilerin alınteri, kanı ve canıdır. Zonguldak’ta iki gün arayla 9 arkadaşımız iş cinayetine kurban gitti” diyerek iş cinayetlerinin birçok iş kolunda meydana geldiğini belirti. “Kader değil iş cinayeti, sorumlular tutuklansın, Çalışma Bakanı istifa” pankartını açan işçiler, ölen arkadaşlarını sorumlularının hesap vereceğini söylediler.

Ada tersanesi işçileri ise direnişe geçtiklerini söyleyerek yarından itibaren direniş çadırı kuracaklarını belirttiler.

Eyleme Devrimci Anarşist Faaliytet, ESP, BDP, Halkevleri, UİD-DER, Enerji-Sen, Kızılbayrak katıldı.

daf tuzla 3

daf tuzla 2

Dayanışma, Fabrika